© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Νια Δευτέρα στο χωριό Άγιος Προκόπιος Μέσης Κέρκυρας




Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είχε σήμερα μιαν επιπλέον φωτοανταπόκριση από την Κέρκυρα και μάλιστα από το χωριό Άγιος Προκόπιος Μέσης Κέρκυρας.

Φίλοι που έλαβαν μέρος στο σημερινό πανηγύρι στο γραφικό αυτό κορφιάτικο χωριό, μαζί με τις φωογραφίες, άς πληροφορούν:

"Μετά την λειτουργία βγαίνει η Ανάσταση με όλα τα φλάμπουρα, σκόλες, τόρτσες και όλα τα λοιπά. Διέρχεται όλο το χωριό μέσα απο τις γειτονιές και σε σχεδόν κάθε σπίτι απ' έξω έχουν βγάλει μιά εικόνα του σπιτιού σε ένα στήριγμα και στολισμένη λουλούδια και καθώς περνάει η λιτανεία, ο παπάς κάνει και μια δέηση σε κάθε εικόνα και διαβάζει υπέρ υγείας τα ονόματα της οικογένειας. Οι άνθρωποι, που στέκονται δίπλα απο την εικόνα τους, προσκυνούν το Ευαγγέλιο και την Ανάσταση, και μετά η περιφορά συνεχίζεται ως το επόμενο σπίτι που περιμένει με την εικόνα απ' έξω".


Δοθείσης ευκαιρίας πρέπει να πούμε, ότι πριν από κάμποσο καιρό λάβαμε το καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού, στο οποίο αποτυπώνονται, μέσω καλλιτεχνικότατων (συλλεκτικών θα έλεγα) φωτογραφιών, εύγλωττες λεπτομέρειες από τις ομορφιές και τις γραφικότητες του τόπου εκείνου.

Σημειωτέον, επίσης, ότι τα φιλοπρόοδα μέλη του Συλλόγου έχουν δημιουργήσει κι έναν φιλικό ιστότοπο, ο οποίος ευελπιστούν ν' αποτελέσει κι ένα ηλεκτρονικό στέκι συνάντησής τους και ανταλλαγής απόψεων, αλλά και απ' όπου θ' αντλούν ενημέρωση για το αγαπημένο τους χωριό! Για να τους επισκεφτείτε κι εσείς, κάντε κλικ
εδώ.

2 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ευχαριστούμε για τα αφιερώματα.
Ευχές σε όλους.
Χριστός Ανέστη!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αναΐς,

Χρέος μου, ν' αναδεικνύω τ' αξιόλογα!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails