© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Η Λιτανεία του Εσταυρωμένου

Ζάκυνθος, σήμερα το μεσημέρι









Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στη Ζάκυνθο η συγκίνηση και η ένταση των ψυχικών κυμάνσεων βρίσκεται στο κατακόρυφο. Τελείται, κατά την τοπική εκκλησιαστική παράδοση, η Λιτανεία του Εσταυρωμένου στους δρόμους της πόλης από τον ναό του Αγίου Νικολάου του Μόλου.

Πράγματι, όλα τελέσθηκαν κατά τάξιν και υπό ήλιο καυτό. Πλήθη πιστών κι επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα βρίσκονται εδώ, ώστε ν' αποτίσουν δάκρυ κατάνυξης ή και μετάνοιας ενώπιον του Μεγάλου Νεκρού. Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄, στο κέντρο της Πλατείας Σολωμού και υπό τους ήχους του "Και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα" από τη Φιλαρμονική, τέλεσε τη λεγόμενη "Ευλογία του Σύμπαντος", δηλαδή την ευλογία δια του Εσταυρωμένου προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Είμασταν όλοι εκεί! Επειδή όμως, προσωπικά ήμουν μέλος της Λιτανείας, η φίλη Κική των Ονειρομαγειρεμάτων με θέα, φρόνισε πριν από εσάς για Εσάς! Μάς απέστειλε πριν από λίγο, πολύ ευγενικά, όλα τα παραπάνω φωτοστιγμιότυπα και την ευχαριστούμε πολύ! Αυτά και άλλα περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

4 σχόλια:

kiki είπε...

Τι όμορφα που ήταν! Τι όμορφα που είναι πάντα! Και του χρόνου να είμαστε καλά και ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Daniel είπε...

ομορφιά, κατάνυξη, παράδοση...
μεγάλη ομορφιά, αν υπήρχε και βιντεάκι με τη "Ίνα τι εφρύαξαν..."
ξέρω, πολλά τα ζητάω...
ευχαριστώ θερμώς και για τις φωτογραφίες,
δ.μ.τ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Κική,

Ευχαριστώ εγώ πιότερο για την εξυπηρέτηση!

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονυσία,

Κάνω ό,τι μπορώ για την ενημέρωσή σας!

Να είσαι καλά και οικογενειακώς να γιορτάζετε πάντα την Ανάσταση!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails