© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

"Μεγαλοβδόμαδο και Πάσχα στη Ζάκυνθο" αύριο στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής"

Όπως ίσως γνωρίζουν οι φίλοι του ιστοτόπου μας, η Μεγάλη Εβδομάδα και η Λαμπρή στη Ζάκυνθο παρουσιάζουν πάμπολλες ιδιαιτερότητες ως προς την τυπική διάταξη των ιερών Τελετών και Ακολουθιών, αλλά και ως προς τα έθιμα των μεγάλων αυτών ημερών.

Κάθε χρόνο μάλιστα η Μητρόπολή μας εκδίδει ένα συλλεκτικό έντυπο σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα, του οποίου την εκδοτική επιμέλεια έχει ο γράφων, γνωρίζοντας έτσι τα καθέκαστα του Ζακυνθινού Πάσχα στους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Τούτο ήδη ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών.

Φέτος όμως έχουμε κάτι το ιδιαίτερο: Με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου και την υποστηρικτική χορηγία φορέων και παραγωγικών τάξεων του νησιού μας, αποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι της Εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ να συμπεριληφθεί εντελώς δωρεάν στην αυριανή της κυκλοφορία, ένα ιδιαίτερο έντυπο, του οποίου μόλις χθες ολοκληρώθηκε η εκτύπωση, σε 250.000 αντίτυπα, με τον δηλωτικό τίτλο: "Μεγαλοβδόμαδο και Πάσχα στη Ζάκυνθο". Επιμέλεια κειμένων: π. Π.Κ.

Έτσι, αγοράζοντας αύριο ο καθένας ΤΟ ΒΗΜΑ, θα παίρνει στα χέρια του και το δικό μας 16σέλιδο κι έγχρωμο φυλλάδιο, ώστε από τώρα να πληροφορηθεί τα του Ζακυνθινού Πάσχα κι ενδεχομένως να προγραμματίσει προς τα εμάς εδώ τις διακοπές του αυτής της ανοιξιάτικα κατανυκτικής περιόδου.

Οι παραπάνω δύο φωτογραφίες είναι το εμπροσθόφυλλο και το οπισθόφυλλο της έκδοσης. Είτε πάντως πάρετε στα χέρια σας το φυλλάδιό μας, είτε όχι, το κείμενο είναι
εδώ.

5 σχόλια:

anepidoti είπε...

παίρνω ανελιπώς το Κ.Β., αλλά και να μην το έπαιρνα....αύριο οπωσδήποτε!δεν διαβάζω τίποτε από εδώ, θα το απολαύσω με τον πρωϊνό καφέ και που ξέρεις....είναι το μόνο νησί των επατανήσων που δεν έχω έρθει!
καλό σ-κ!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Να, ενέργειες ουσιαστικής προσφοράς. Τα συγχαρίκια μας, Π.Κ!

..αλλά και για τον πλούτο των ποιοτικών θεμάτων του ιστολογίου που...δεν προλαβαίνεται με τίποτα!

panagiotisandriopoulos είπε...

Παμφίλτατε Π.Κ.

Η Ζάκυνθος πάντα στην πρωτοπορία!
Θεαματική κίνηση θα έλεγα!
Τουλάχιστον οι φορείς αντελήφθησαν την ...προχωρημένη πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και χορήγησαν την έκδοση.

Και κάποιοι άλλοι αναμασούν λόγια του αέρα περί "θρησκευτικού τουρισμού". Νομίζω ότι πρέπει να παραδώσετε μαθήματα!

Καλή βουβοβδομάδα!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Aυτό με τα βάγινα σταυρουδάκια και αλογάκια το έχουμε και στην Κάλυμνο. Ωραία!
Ωραία έθιμα έχετε στην Ζάκυνθο.
Πάτερ, καλή μεγαλοβδομάδα και καλή ανάσταση!

P. Kapodistrias είπε...

@ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
Ανεπίδοτη, Διονύση Μάνεση, Παναγιώτη Ανδριόπουλε, π. Παντελεήμον,

Ευχαριστούμε(ως Μητρόπολη, εννοώ) για τα καλά σας λόγια κι εύχομαι από καρδιάς να κατορθώσουμε να βιώσουμε τα Μεγάλα Γεγονότα της Εβδομάδας των Παθών και της Ανάστασης!

Έρρωσθε!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails