© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Η Gloria και η Ανάσταση από τη Ζάκυνθο στο intv.gr

Το intv.gr, δηλαδή η διαδικτυακή Τηλεόραση του Γιώργου Αρβανίτη, καλού προσωπικού μας φίλου και ζακυνθινολάτρη, αλλά κι ευαίσθητου σε θέματα εκκλησιαστικού Πολιτισμού, βρέθηκε κατά την κορύφωση του Θείου Δράματος και κατά την Ανάσταση στο νησί μας, καταγράφοντας με την επαγγελματική του ματιά τα λατρευτικά / εθιμοτυπικά τεκταινόμενα στο νησί μας.
Ήδη πριν λίγο, δημοσίευσε τις συγκλονιστικές (για εμάς τουλάχιστον τους Ζακυνθίους) στιγμές από τη Gloria (ήτοι την Πρώτη Ανάσταση - χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων και την Τελετή της Ανάστασης στην ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Όλα τούτα με προεστώτα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Β΄.
Για να έχετε πρόσβαση στο βίντεο αυτό, δεν έχετε παρά να κάμετε κλικ στην διπλανή φωτό της Ανάστασης!
Γιώργο Αρβανίτη, σ' ευγνωμονούμε για την αγάπη σου! Πάντα να ζεις Αναστάσεις!

6 σχόλια:

+Μητρ. Νιγηρίας Αλέξανδρος είπε...

Αδελφέ π. Παναγιώτη,

να συγχαρώ θέλω γιά το "Νυχθημερόν", την ιστοσελίδα της Εκκλησιαστικής σου Κοινότητας.

Ευχάριστο διάλειμμα η περιδιάβαση στις σελίδες της, καθώς και στις σελίδες του ΙΣΚΙΟΥ.
"Εγενόμην και πάλιν, εν τη νήσω τη καλουμένη Ζακύνθω"!! Ταξείδι πνευματικής αναψυχής στο Ζάντε, σε χώρους τόσο γνώριμους, τόσο όμορφους και συναπάντημα, έστω και χωρίς την χαρά και την αμεσότητα της "πρόσωπον πρός πρόσωπον" επικοινωνίας, μέ ανθρώπους αγαπητούς, "συγκοινωνούς εν τη θλίψει και βασιλεία και υπομονή εν Ιησού Χριστώ".

Με αναστάσιμους χαιρετισμούς
+Μητρ. Νιγηρίας Αλέξανδρος

ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΑ ΣΑΣ. ΩΡΑΙΑ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΤΟΝ ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ...

P. Kapodistrias είπε...

@ Πειραιώτη,

Αληθώς Ανέστη! Είχαμε καιρό να λάβουμε σχόλιό σου.

Ναι, έχουμε τον Μητροπολίτη που μάς ταίριαζε κατά πάντα και διά πάντα!

P. Kapodistrias είπε...

@ Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Νιγηρίας κ. Αλέξανδρε,

Τιμή μας η παρουσία Σου στην παρέα μας! Όπως και πολύ τιμητικά για την προσπάθειά μας τα ευλογητικά Σου λόγια. τα έχουμε ανάγκη για τη συνέχεια.

Η νέα αυτή οδός της επικοινωνίας, εννοώ την διαδικτυακή, μπορεί -πιστεύω- να υπηρετήσει την Εκκλησία ως συνένωση και σύμπνοια των μελών του Κυριακού Σώματος επί το αυτό!

Να Σε βλέπουμε στην e-γειτονιά μας!

Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε στο intv.gr

1) ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΜΥΡΟΝ
Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την παρασκευή του Αγίου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την τελευταία φορά που έγινε η σχετική τελετή (2002).

Της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

2) Δείτε την Λιτανεία του Εσταυρωμένου. Το ιδιαίτερο αυτό Ζακυνθινό έθιμο που ολοκληρώνεται με την ευλογία του σύμπαντος.
Μ. Παρασκευή μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Β'.

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Παναγιώτη Χριστός Ανέστη!Ανακάλυψα πρόσφατα το μπλογκ και μέσα από αυτό τα ωραια έθιμα που έχετε στην Ζάκυνθο.Έχω πάει στην Κέρκυρα μια φορά και βλέπω ως η παράδοσή σας είνα παρόμοια.
Πραγματικά θα έκανα τα πάντα για ένα Πάσχα στην Ζάκυνθο,για να νιώσω πιο έντονα την χαρμολύπη,αφού από τον Επιτάφιο Θρήνο από ότι κατάλαβα τελείται στο νησί σας αευθείας τις πρώτες πρωινές ώρες ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου με το προοίμιο της Ανάστασης(σωστά κατάλαβα;;;).
Εύχομαι να ρθω και να σας γνωρίσω από κοντά να μου εξηγήσετε το όμορφο τελετουργικό σας!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails