© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Επιτάφιος στη Γιαουντέ του Καμερούν / The Service of Epitaphios in Yaounde, Cameroon

Σ' αυτή την ανάρτηση ταξιδεύουμε εικονικά προς Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν, όπου μες από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες, τις οποίες μόλις λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του "Ίσκιου" μας, πρόκειται να λάβουμε γεύση από δύο Ακολουθίες Επιταφίου εκεί.




Πρώτα παρακολουθούμε στιγμιότυπα από τον ελληνικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμερούν, Υπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρικής Αφρικής, κ. Γρηγόριος, γνώριμος από τα φοιτητικά χρόνια.



Η επόμενη φωτοστάση μας είναι σε μια Κοινότητα Καμερουνέζων Ορθοδόξων, στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Παντού διαπιστώνουμε τη συναίσθηση του Θείου Δράματος και την ενεργή συμμετοχή των εντοπίων στα Πάθη του Κυρίου, κάτι που οιωνίζεται και μετοχή στην αναστάσιμη πραγματικότητα!
Σε αυτό συντελεί τα μέγιστα η υπερπροσπάθεια του Μητροπολίτη κ. Γρηγορίου, ο οποίος με ζήλο ιεραποστολικό και αγάπη πολλή, μεταλαμπαδεύει στους Καμερουνέζους το άφθιτο φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου!

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις εικόνες από το ορθόδοξο Πάσχα ανά τον κόσμο και τις βρίσκω πολύ συγκινητικές!
Εξαιρετική η ιδέα ανάρτησής τους!
Χριστός Ανέστη!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα,

Ευχαριστώ! Ναι, πάντα μού άρεσε να μαθαίνω πώς τα πέρασαν αλλού οι Ορθόδοξοι ενόσω εμείς τα περάσαμε καλά. Τώρα μού δόθηκε η ευκαιρία να το μάθω και μάλιστα να το μοιρασθώ μαζί Σας!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails