© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

"Ο Επιούσιος Άρτος": Συναγωγή θεολογικής σκέψης του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ


Είχα την τιμή να λάβω σήμερα από τον ίδιο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ (Φραγκάκο), εγκρατή θεολόγο και εμπνευσμένο υμνογράφο, το νέο του πόνημα, υπό τον τίτλο: "Ο Επιούσιος Άρτος", εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 600 σελίδων.

Περί τίνος πρόκειται; Ο ογκώδης αυτός και μεστός ουσιαστικού περιεχομένου Τόμος αποτελεί τη συναγωγή και συνέκδοση των κειμένων του κ. Ιωήλ, τα οποία είχαν αποτελέσει τα δημοσιεύματα του εβδομαδιαίου φύλλου Φωνή Κυρίου κατά τα έτη 1993 (κηρύγματα αποστολικά), 2002 (ευαγγελικά) και 2005 (αποστολικά).

Καθώς πολύ εύστοχα τονίζει στο Προλογικό Σημείωμα ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, "Σκοπός του παρόντος έργου είναι η 'παρηγορία' των σύγχρονων ανθρώπων και ο εποικοδομητικός εσωτερικός διάλογος εκάστου πιστού, που έρχεται ως συνέπεια των μεστών και πάντα επίκαιρων λόγων των ευαγγελικών και αποστολικών αναγνωσμάτων. Υπό την έννοια αυτή, στο παρόν έργο καταβάλλεται προσπάθεια από τον Σεβασμιώτατο συγγραφέα να καταστήσει κατανοητό, και στον πιο απλό αναγνώστη, το βαθύ περιεχόμενο των αναγνωσμάτων, ώστε να προσλάβει πρακτικό κυρίως χαρακτήρα ο ερμηνευτικός σχολιασμός τους".

Εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο. Απλώς, ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο συγγραφέα για την αποστολή, συγχαίρουμε ταπεινά και συνιστούμε ανεπιφύλακτα τον Τόμο προς πνευματική ωφέλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails