skip to main |
skip to sidebar
© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!
-
Adriana Maria Butnariu: ΞΑΝΑ (ποίημα)
-
Περιπλανιέμαι ξανὰ σ’ ἕναν ἄγνωστο δρόμο, ψάχνοντας βιαστικὰ τὴ σκιά μου,
ριγμένη τυχαία στὰ βρόμικα καὶ σκοτεινὰ πεζοδρόμια: εἶναι ἐδῶ! Δίπλα μου,
οἱ ἀναμ...
Πριν από 10 ώρες
-
Ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας προς τον
Οικουμενικό Πατριάρχη
-
Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης
Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με
αφορμή την ...
Πριν από 15 ώρες
-
Μητροπολίτου Σελευκείας: “Ψηφίδες Πατριαρχικού Λόγου περί Οικοθεολογίας και
Συνευθύνης”
-
Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Σελευκείας κ. Θεοδώρου, Καθηγητού της
Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, στο Διεθνές
Οικο-θεολογικό Συ...
Πριν από 1 εβδομάδα
-
WHERE HEAVEN MEETS EARTH: A Meditation on Faith, Science, and our Planet
-
+B A R T H O L O M E W
Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch
Address delivered on Acceptance of the Templeton Prize
(New York,...
Πριν από 3 εβδομάδες
-
Σμύρνη μου αγαπημένη [ολόκληρη η ταινία]
-
*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:*
Η *Σμύρνη μου αγαπημένη* είναι ελληνική δραματική ιστορική ταινία σε
σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση. Η ται...
Πριν από 1 μήνα
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 15 χρόνια
Έκθεση έργων χαρακτικής της Αριας Κομιανού παρουσιάζεται εδώ και λίγες ημέρες στη Λουνέλ της νότιας Γαλλίας, μετά τη βράβευσή της σε διαγωνισμό που προκήρυξε ο σύνδεσμος «Les Amis du Fonds Medard» (Οι φίλοι της Συλλογής Μedard).
Η 70χρονη χαράκτρια έχει διακριθεί πολλές φορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και μεταξύ άλλων στις: Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ιαπωνία, Κίνα κ.ά. Στη Λουνέλ παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα ξυλογραφιών της, πορτρέτα Ελλήνων ποιητών, μαυρόασπρες σκηνές της καθημερινότητας και άλλα θέματα από τη μακρόχρονη διαδρομή της στον εικαστικό χώρο.
Παράλληλα με την έκθεση της Αριας Κομιανού που θα διαρκέσει ώς τις 28 του μηνός, στη Λουνέλ εκτίθεται και μια επιλογή από σπάνιες εκδόσεις αρχαίων ελληνικών συγγραμμάτων, από τους «Ελληνικούς θησαυρούς της συλλογής Μεντάρ». Γάλλος φιλέλληνας του 19ου αιώνα, ο Λ. Μεντάρ (1768 - 1841) ήταν παθιασμένος συλλέκτης σπάνιων βιβλίων.
Ανάμεσα στους «Θησαυρούς» του που εκτίθενται είναι οι τραγωδίες του Σοφοκλή σε έκδοση του 1502, ο «Πλάτων» του Μ. Φισίν που παρουσιάστηκε σε έκθεση το 1839, επίσης πέντε εκδόσεις του «Δάφνις και Χλόη» του Λόγου (και η έκδοση του 1800) κ.ά.
Η Αρια Κομιανού είναι ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Διεθνούς Ενωσης Χαρακτών ΚΙWA στην Ιαπωνία και του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Αrt Addiction στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου