© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Η καλότης των Φίλων [21]


Με τον τίτλο «Ευωδία ποιητικού λόγου "πλημμύρισε" το Κιλκίς», ο αξιόλογος δημοσιογραφικός ιστότοπος maxitis παρουσίασε πρόσφατα τα της Απονομής του Αριστείου "Κούρος Ευρωπού" 2009 και όσα συνέβησαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 27 του περασμένου Ιουνίου.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα:
[...]
Ταυτοχρόνως στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε για την αξιόλογη ποιητική συγγραφή του, ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Ζακυνθινός ποιητής, βραβευμένος για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.

Ιδιαίτερη, όμως, εντύπωση προκάλεσε στους πολυπληθείς θεατές-ακροατές και απέσπασε κολακευτικότατα σχόλια η σκηνοθετική απόδοση της ποίησης του π. Παναγιώτη την οποία επιμελήθηκε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος και παρουσίασαν έξοχα τα μέλη της θεατρικής σκηνής της «Τέχνης». Κατά γενικήν ομολογία, το συνταίριασμα λόγου, εικόνας και ήχου υπήρξε αριστουργηματικό. Ο βραβευμένος της βραδιάς, ιερέας και ποιητής, στην ολιγόλογη ευχαριστήρια εισήγησή του, είπε μεταξύ άλλων: «Η ποίηση αποτελεί μέθοδο αναπνοής σ' ένα μάλιστα περιβάλλον καθημερινής ασφυξίας, ενάντια σε κάθε κίνδυνο ισοπέδωσης και αλλοτρίωσης. Είναι ρανίδα ελέους, παραχώρηση ουρανού και μυστική ανταύγεια στις ωχρές μέρες μας». Αυτός είναι και ο σκοπός και η έμπνευση του ποιητικού διαγωνισμού της «Τέχνης».
[...]

Εμείς από τον "Ίσκιο" μας, δεν έχουμε παρά να ευχαριστούμε πολύ τους ευγενικούς συντάκτες του εν λόγω άρθρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails