© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Βολτάροντας καλοκαιριάτικα στο βροχερό Κιλκίς [γ΄. Ώσπου μια αφίσα...]



Παραμένουμε στην καλοκαιριάτικη βόλτα μας ανά τας ρύμας του Κιλκίς, με πολύ βαριά συννεφιά κι ενίοτε δροσιστικότατες βροχούλες.



Πολλά τ' αγάλματα εδώ κι εκεί στην πόλη αυτή, με κυριότερη την προτομή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, αλλά και μνημείων απ' τους απελευθερωτικούς αγώνες της περιοχής ή προτομών επιφανών Αρχιερέων. Τα πάρκα (και οι προτομές) είχαν ασφαλώς την δική τους ιστορία.

Καλοχτισμένες εκκλησιές, της τελευταίας εικοσαετίας οι περισσότερες, μια και νωρίτερα η πόλη εξυπηρετείτο θρησκευτικά με δύο μονάχα ναούς. Ο λαός εδώ εκκλησιάζεται κατά εκατοντάδες (κάτι εντελώς αδιανόητο για εμάς εδώ στα Επτάνησα, όπου μάς έχει αλλοτριώσει ο Τουρισμός), όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Δείτε εδώ.

Εκεί στη βόλτα μας (και υπό βροχήν, δίχως ομπρέλα), φανταστείτε την έκπληξη και τη χαρά (γιατί όχι;) που αισθανθήκαμε οικογενειακώς, όταν διαπιστώσαμε ότι στις βιτρίνες των δρόμων ήταν αναρτημένες αφίσες για εκδήλωση, η οποία με αφορούσε προσωπικά. Μετά την απαραίτητη φωτοαποτύπωση (για του λόγου μας το ασφαλές) κάναμε γρήγορα, ώστε να μην αργοπορήσουμε στην περί ης ο λόγος εκδήλωση!
π. Π.Κ.

2 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Η Βόρεια Ελλάδα έχει ιδιαιτερα όμορφη διαφορετικότητα όσον αφορά τη χλωρίδα της.

Πατέρα Παναγιώτη μου, "γιατί όχι" και χαρά ακόμη και για μας τους e-φίλους, που είμαστε υπερήφανοι για σένα τόσο το πνευματικό σου έργο όσο και την μέχρι την άκρη της γης αναγνώριση του.

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Ανώνυμος είπε...

τα θερμά μου συγχαρητήρια Πάτερ Παναγιώτη!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails