© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ο συλλογικός τόμος "Η ιδεολογία στο χρόνο μέσα από εκφάνσεις του πολιτιστικού φαινομένου"

Ο φίλος κι ενίοτε συνεργάτης του πολυπεριοδικού μας Δρ Δημήτρης Γ. Μαγριπλής, διδάσκων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και λογοτέχνης, μάς απέστειλε αυτές τις μέρες έναν πολυσέλιδο συλλογικό τόμο, του οποίου ο ίδιος είχε την επιστημονική ευθύνη και την όλη επιμέλεια έκδοσης και κυκλοφορήθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Αντ. Σταμούλη, Θεσσαλονίκη 2009. Είναι ο τρίτος της σειράς Θεός - Άνθρωπος - Κοινωνία και φέρει τον γενικό τίτλο "Η ιδεολογία στο χρόνο μέσα από εκφάνσεις του πολιτιστικού φαινομένου".
Στις 464 σελίδες τού πολύ ενδιαφέροντος αυτού έργου έχουν καταθέσει τις προσεγγίσεις τους επί του παραπάνω θέματος, από διαφορετική οπτική ο καθένας, είκοσι ειδικοί επιστήμονες.

Αφού ευχαριστήσουμε τον ακούραστο Επιμελητή αφενός μεν για την όλη προσπάθειά του (καρπό της αγάπης του για την "μετ' επιστήμης" θέαση των φαινομένων του κοινωνικού μας βίου), αφετέρου δε για την τιμή της αποστολής του Τόμου, παραπέμπουμε αμέσως για μιαν πληρέστερη παρουσίαση του έργου στο αίθριον της Δέσποινας Καποδίστρια, εδώ.

4 σχόλια:

Δ. Μαγριπλής είπε...

θερμές ευχαριστίες.....

panagiotisandriopoulos είπε...

Πολύ σπουδαία έκδοση!
Θερμά συγχαρητήρια στον Δ. Μαγριπλή γι' αυτόν τον ιδιαίτερο συλλογικό τόμο, σε σένα Π.Κ. για την αναφορά και στην φιλτάτη Δέσποινα για την αναλυτική παρουσίαση.
Το καλό να λέγεται, να προτείνεται, να διαδίδεται!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δημήτριε,

Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου! Χρέος μου!

P. Kapodistrias είπε...

@ Παναγιώτη Ανδριόπουλε,

Όντως είναι καλή η όλη προσπάθεια Μαγριπλή. Αλλά και του Εκδ. Οίκου Σταμούλη, ο οποίος ανέλαβε την όλη δαπάνη.

Χρέος μας, από αυτόν τον ιστότοπο, ν' αναδεικνύουμε τις αξίες και δη τις κεκρυμμένες!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails