© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Έκθεση Ψηφιδωτού και Βιτρό από τους ARTGEORGIES

Στο πλαίσιο των διαφόρων επίσημων εκδηλώσεων, οι οποίες συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Ζάκυνθο, λειτουργεί στο φουαγιέ του Μουσείου της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου μια αξιόλογη έκθεση Ψηφιδωτού και Βιτρό επί των ίδιων εικόνων. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πετυχημένο συνδυασμό, τον οποίον υπογράφει το Ρουμανικό Εικαστικό Εργαστήρι ARTGEORGIES, που δραστηριοποιείται στο βιτρό, μωσαϊκό, ψηφιδωτό, αλλά και σε διάφορα έργα λαϊκής τέχνης.
Ήδη έχουν ιστορήσει τα προπύλαια του Καθολικού της Μονής του Πολιούχου Ζακύνθου (όπου αυτές τις μέρες φιλοξενούνται, για να δείξουν στους φιλότεχνους την ωραία δουλειά του), αλλά έχουν εργασθεί και στη Μονή Πεντέλης, στην Αγία Ζώνη Κυψέλης, στον Άγιο Γεώργιο Περιστερίου. Η κεντρική τους έκθεση είναι στο Ιάσιο της Ρουμανίας, ο δε επίσημος ιστότοπός τους είναι εδώ.
Ο φακός του "Ίσκιου" μας ήταν παρών και αποτύπωσε, χάριν των αναγνωστών μας, ορισμένες όμορφες εικόνες:








5 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

ωραία δουλειά που αποδεικνύει ότι η εκοινογραφία εμπνέει και άλλες τέχνες, και δεν περιορίζεται σε παραδοσιακούς τρόπους μόνο.
καλή επιτυχία εύχομαι για την έκθεση και για όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Flora είπε...

Τι δύναμη που έχει η ψηφίδα, έτσι; Πριν λίγες μέρες πήγαμε με τα παιδιά του σχολείου στη Μονή Δαφνίου. Έχουν σκαλωσιά και ανεβήκαμε σχεδόν μέχρι τον τρούλο... Τα παιδιά έμειναν έκθαμβα! Τώρα τα έχει πιάσει όλα μανία να φτιάξουνε ψηφιδωτά... Έτσι, μαζεύω ιστοσελίδες σχετικές...
Σε ευχαριστώ π.κ. για την ανάρτηση...
Χάθηκα καιρό από το ωραίο παραθύρι σου στον κόσμο... και το μετάνιωσα.
Να είσαι καλά!!!

Artanis είπε...

ΠΟλύ όμορφα όλα...
Καλή επιτυχία στην έκθεση...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Καλή επιτυχία σ όλα τ Ωραία σας.

kiki είπε...

Αυτό γιατί δεν μαθεύτηκε και το μαθαίνουμε από δω; Μήπως δεν το έμαθα μόνο εγώ;

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails