© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

"Οδοί των προσκυνητών" στη Μόσχα

Υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου, κατά το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου 2009 στο Προσκυνηματικό Κέντρο του Πατριαρχείου Μόσχας, θα πραγματοποιηθεί το Ε΄ Πανρωσικό Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων υπό τον τίτλο «Οδοί των προσκυνητών».
Στις εργασίες θα λάβουν μέρος οι αντιπρόσωποι των 11 κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, μεταξύ των οποίων είναι οι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος (από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), Κυρήνης Αθανάσιος (από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Αρχιεπίσκοπος Φιλιππουπόλεως Νήφων (από το Πατριαρχείο Αντιοχείας) Επίσκοπος Μοράβιτς (από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας), ο Μητροπολίτης Βάρνας και Βελικιπρεσλάβ Κύριλλος (από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας), ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος (από την Εκκλησία της Ελλάδας), ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος (από την Εκκλησία της Κύπρου).
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα συζητηθεί η σύγχρονη κατάσταση του ορθόδοξου προσκυνήματος και θα προταθούν καινούργια προγράμματα και διαδρομές.
Επίσης, στους συνέδρους θα παρουσιαστεί DVD-λεύκωμα «Η μορφή του προσκυνητή», με βάση μια μοναδική συλλογή φωτογραφιών του β' ημίσεως ΙΘ΄ αρχές Κ΄ αι. Παρήχθη από τη συνεργασία της Μονής Αγίου Νικολάου Μπερλγιουκόφσκυ και του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Φωτό: Από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails