© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Η β΄ Τελετή Ορκωμοσίας νέων Πτυχιούχων του ΤΕΙ Ζακύνθου

Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ζακύνθου, σήμερα 12 μ.μ.









Σε μια λιτή, αλλά ιδιαίτερα θερμή Τελετή, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ Ζακύνθου η β΄ Ορκωμοσία των νέων Πτυχιούχων του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος, το οποίο από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος έχει μετεξελιχθεί σε Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας.

Πριν την εκφώνηση του Όρκου και την Απονομή των Πτυχίων στους εννέα (9) αποφοίτους, χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Ιδρύματος ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καθηγητής Εφαρμογών Δρ Αριστοτέλης Μαρτίνης και εκ μέρους των διδασκόντων ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Διονύσιος Κουλουγλιώτης και ο Επίκουρος Καθηγητής Δρ Αναστάσιος Καλημέρης.


Τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, που απουσίαζε στο εξωτερικό, εκπροσώπησε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας -Διδάσκων του Τμήματος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε τα εξής:

Ελλογιμότατε Κύριε Προϊστάμενε του Τμήματος,
Ελλογιμότατοι Κύριοι Καθηγητές και συνάδελφοι Διδάσκοντες,
Αγαπητοί μας Φοιτητές,

"Μόνο μια λάμψη ο άνθρωπος, κι αν είδες, είδες" !


Με αυτόν τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη μπορώ μονάχα ν' αποτυπώσω τη λαμπρότητα της σημερινής τελετής για την αποφοίτηση και ορκωμοσία των νέων μας Πτυχιούχων. Λάμψη ο άνθρωπος και όντας μάλιστα μορφωμένος, έχοντας λαξέψει δηλαδή μορφή στο ακατέργαστο της προσωπικότητάς του, αυτή η λάμψη του καθίσταται διαυγέστερη και διαρκέστερη.


Ήδη, αγαπητοί νέοι απόφοιτοι, διαβαίνετε το κατώφλι. Είδατε πολλά, μάθατε περισσότερα και από εδώ και πέρα θα τα δείτε όλα, μια και η ζωή κάθε μέρα αποκαλύπτεται (ΘΑ ΣΑΣ αποκαλύπτεται). Τα πάντα λοιπόν είναι θέμα Όρασης!


Προσπαθήστε να κρατήσετε για τον Δρόμο την αυθεντική Σας Λάμψη, αυτή τη λάμψη που έχουν τα μάτια Σας τώρα, ώστε και η Όραση να Σάς οδηγήσει στην ωραιότητα του Τέλειου.


Κλείνω, μεταφέροντάς Σας την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και τον εκπροσωπώ αυτή τη στιγμή.

Καλά και σταθερά βήματα Ζωής να έχετε!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε, στο Naturazante, εδώ. Φωτορεπορτάζ: Ι. Σ.

4 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ευτυχείς - και που έτυχαν ένα τέτοιο ξεπροβόδισμα. Ας ευχηθούμε να κρατήσουν τη λάμψη τους..

Ανώνυμος είπε...

καλή σταδιοδρομία. και αν πάρουν λίγη από την γνώση και την δυναμικότητα του πατέρα που τους ευλόγησε, σίγουρα θα επιτύχουν.

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύση Μάνεση,

Να είναι καλά τα παιδιά, όπως και όλα τα παιδιά του κόσμου!

P. Kapodistrias είπε...

@ Βαγγέλη,

Είσαι εξαιρετικά ευγενής! Να είσαι καλά!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails