© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

"Μουσικός Ελληνομνήμων", τεύχος 4



Τελειώνοντας τον ετήσιο κύκλο 2009 γίναμε κοινωνοί του τέταρτου τεύχους (Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2009 και 48 σελίδων) του Μουσικού Ελληνομνήμονα, δηλαδή της περιοδικής έκδοσης του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Όπως και από προηγούμενες παρουσιάσεις μας έχει γίνει γνωστό, το τετραμηνιαίο αυτό (λιτό, αλλά μεστότατο περιεχομένου) περιοδικό έχει σκοπό την προβολή της πρωτότυπης ερευνητικής δουλειάς του Εργαστηρίου, αλλά και να λειτουργήσει ως γόνιμο βήμα ανταλλαγής απόψεων για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής στη χώρα.

Στο ανά χείρας μας τεύχος: ο Κώστας Καρδάμης προσφέρει νέες αρχειακές πληροφορίες για την αινιγματική προσωπικότητα του Ιωάννη Αριστείδη, καθηγητή μουσικής στην Ιόνιο Ακαδημία, καθώς και για τη διδασκαλία της μουσικής στο παραπάνω ίδρυμα, το οποίο αποτελεί και πρόγονο του σημερινού Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης, η Στέλλα Κουρμπανά ανασυνθέτει τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τις συνθήκες που συνδέθηκαν με τη μουσική του θρυλικού έργου του Αλέξανδρου Ραγκαβή Του Κουτρούλη ο γάμος, ο Μάρκος Δραγούμης παρουσιάζει μια άγνωστη επιστολή του Egon Wellesz προς τον Κωνσταντίνο Ψάχο και η Έλλη Γλαρού αποδελτιώνει τους μουσικούς όρους που περιλαμβάνει το Λεξικόν Αγγλοελληνικόν του Γεωργίου Πολυμέρη.

Σημειωτέον, ότι ο Μουσικός Ελληνομνήμων διατίθεται δωρεάν από το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής και αποστέλλεται ταχυδρομικά στους ενδιαφερόμενους, αρκεί και οι ενδιαφερόμενοι να το ζητήσουν. Πληροφορίες, προηγούμενα τεύχη και εγγραφές παραληπτών στο eremus@ionio.gr .

1 σχόλιο:

Artanis είπε...

καλημέρα αγαπητέ ΠΚ, καλό Σ/Κ να έχετε...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails