© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης


φωτoγραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

 Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο κ. Βαρθολομαίος και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν για περισσότερο από μία ώρα στις αίθουσες από τον Πρόεδρο του Οργανισμού του Μουσείου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θαύμασε τα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας και ευχήθηκε σύντομα τα μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, "εδώ όπου ανήκουν ιστορικώς, πολιτιστικώς, νομικώς και ηθικώς", όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην δημιουργία του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο χαρακτήρισε μεγαλειώδες έργο, που προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails