© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο "ενικός Σολωμός" στα "Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας"


Οι φίλοι αναγνώστες μας ίσως θυμάσθε ένα παλαιότερο δοκίμιό μας περί του Ιερομονάχου της Ποίησής μας, Διονυσίου του Σολωμού, με τίτλο "Ο ενικός Σολωμός", (Ομιλία του 1999 στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός"), το οποίο μπορείτε να ξαναδιαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Εε, λοιπόν, το εν λόγω κείμενο, αρκετά μεγάλο ως προς την έκτασή του, αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα ολόκληρο από τη Βιβλιοθήκη μας, τα παραΘέματα λόγου, σε δύο πλήρεις σελίδες της Εφημερίδας των Γρεβενών Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας (φύλλο 383, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, σελίδες 9 και 10).

Έχουμε ξανατονίσει ότι σε καιρούς που οι εφημερίδες και τα κάθε λογής λαϊκά έντυπα ουδόλως νοιάζονται για τέτοιου είδους θέματα, το να σού παραχωρήσει μια εφημερίδα δύο ολόκληρες σελίδες της δίχως διαφημίσεις (και μάλιστα δίχως να το ζητήσει ή να το γνωρίζει ο συγγραφέας του κειμένου) τουλάχιστον αγάπη αποδεικνύει για τα πνευματικά θέματα της εποχής μας και δη την Ποίηση.

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους της έκδοσης για την τιμή και τούς εύχομαι ειλικρινά αναστάσιμες εμπειρίες στη ζωή και στα έργα τους!
π. Π.Κ.

2 σχόλια:

Alkmini είπε...

Mια καλησπερα περασα ν αφησω και να ρωτησω αν εισαι καλα.
Καλη βδομαδα να εχεις.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ας επιτραπεί: Ο πληθυντικός π.Καποδίστριας.
Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις ο τοπικός Τύπος φυλαττει Θερμοπύλας.
Να μοιραστούμε τη χαρά;

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails