© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Εικόνες από την Έκθεση Μαθητικών Ζωγραφιών για την Γκιόστρα της Ζακύνθου

  Στη Χώρα του Τζάντε, χθες βράδυ 


Καταιγισμός χρωμάτων αυτές τις μέρες στο φουαγιέ του Κινηματογράφου "Φώσκολος" στην πλατεία Σολωμού. Με πρωτοβουλία του Σωματείου "Giostra di Zante" πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα τη Γκιόστρα, δηλαδή το δρώμενο των ιππικών αγώνων, που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο Τζάντε μας.


Στον Διαγωνσιμό αυτόν, ιδιαίτερα επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία, όπως διαπιστώνετε κι εσείς από τις δημοσιευόμενες φωτογραφίες, έλαβε μέρος πληθώρα παιδιών από τέσσερα Σχολεία: Το 1ο Ζακύνθου "Καραμπίνειο", το 2ο Ζακύνθου, το Ολοήμερο Πειραματικό 10 Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης" και το Σχολείο Μουζακίου.


Παρακάτω ο Ίσκιος φρόντισε ν' αποτυπώσει το "Ιππηλάσιον", όπως εικαστικά (και υπέροχα) το κατέγραψαν τα παιδικά βλέμματα, τα πάντως ευαίσθητα και αψευδή!

Θαυμάστε χρώματα και εισπράξτε την αίσθηση της Γιορτής!!!












Πρέπει εδώ ν' αναφερθεί ότι τα έργα έκριναν οι Καλλιτέχνες μας Μαρία Ρουσέα, Ελένη Γούναρη και Θάλεια Ξενάκη.

Ακολουθούν τα βραβευμένα έργα κατά σειράν:

1ο


2ο


3ο


4ο

Σε επόμενη δημοσίευσή μας, ρεπορτάζ από την Ημερίδα για τη Γκιόστρα της Ζακύνθου. Μείνετε συντονισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails