© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η απονομή μεταπτυχιακού τίτλου στον π. Ιωάννη Τσαφταρίδη


Με ικανοποίηση και δίκαιη καύχηση πληροφορούμαστε μέσω του δημοσιευόμενου ήδη φωτογραφικού υλικού που μόλις έφθασε στο ηλεκρονικό ταχυδρομείο μας, την επάξια απονομή Master, πριν λίγες μέρες (στις 25 Μαΐου 2010), στον πολυαγαπητό μας Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Τσαφταρίδη, ο οποίος υπηρετεί -ως γνωστόν- από πολλά χρόνια στην Αφρική, τελευταία μάλιστα στο Germiston του Johannesburg.


Ο π. Ιωάννης, παράλληλα με τα πολλαπλά καθήκοντά του ως Ιερέα στην Ομογένεια της Νοτίου Αφρικής, αλλά και ως Συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τους Ορθόδοξους Βουλευτές της Αφρικής, εργάσθηκε πολύ κι επισταμένως επί του απαιτητικού θέματος της θρησκευτικότητας του εθνικού ποιητή της Ελλάδας Διονυσίου Σολωμού και μ' επιτυχία κατατάχτηκε στους μεταπτυχιακούς αποφοίτους της αξιόλογης Έδρας Νεοελληνικών και Λατινικών Σπουδών του University of Johannesburg.


Εμείς, από τη θέση αυτή, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον π. Ιωάννη, τον φίλο Ζακύνθιο Κληρικό, ο οποίος βγάζει ασπροπρόσωπο το γενέθλιο νησί του στα πέρατα του Κόσμου, διαρκείς ανόδους στις Κορυφές!!! Είναι πράγματι δημιουργικά επίμονος και συνήθως διαπρέπει σε ό,τι ασχοληθεί. Μακάρι, η "πολυμερώς και πολυτρόπως" αποδεδειγμένη αξία του να αξιοποιηθεί ενεργέστερα από την Εκκλησία όπου υπηρετεί (το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, εννοούμε) και σύντομα να τον καμαρώσουμε "Επί Σκοπόν"!!!
π. Π.Κ.

6 σχόλια:

Ιωάννα είπε...

Master ο Γιάννης ο Μαστρογιάννης!!!*
Και εις ανώτερα, και πάντα να προοδεύει! Είμαι σίγουρη οτι η μανούλα του και ο παππούς του, ο Μαστρογιάννης θα χαίρονται από κει πάνω, όπως και οι δικοί του και οι φίλοι του εδώ κάτω.

* Ο παππούς του ο Μαστρογιάννης, όπως τον έλεγαν οι παλιοί, είχε γνωστό τυροκομείο, με πολλές μάλιστα βραβεύσεις!

Τους χαιρετισμούς μας και πάλι ( το ''μας'' περιλαμβάνει και την αδελφή μου, τη Βάσω)

Καλό ταξίδι να έχετε και πολύ υλικό να φέρετε!

Anastasios είπε...

Ένα φιλικό χαιρετισμό πέρασα να αφήσω, σήμερα που η ημέρα είναι θλιβερή (για την Πόλη μας) και βροχερή (στο Λονδίνο).

Δεν θα πρέπει να παραλείψω να συγχαρώ και τον αδελφό π. Ιωάννη για την επιτυχία του!

Ανώνυμος είπε...

Αξιος και εις ανώτερα, στον πολυαγαπητό μας πατέρα Ιωάννη, εκει μακρια στις εσχατιές της μαύρης ηπείρου. Εύχομαι ολόψυχα να ακούσουμε κι αλλο χαρμόσυνο μήνυμα... Της εκλογής του... Ο άγιός μας να δώσει!
π. Δανιήλ

Διονύσης Μουσμούτης μέσω e-mail είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον π. Τσαφταρίδη, αλλά νομίζω ότι πρέπει να γνωρίσουμε και την γραφή του πλέον. Προς τούτο ας σου στείλει προς δημοσίευση κάποια από τις εργασίες του.
Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να γίνονται ευρύτερα γνωστές. Το συζητούσα με τον Βαγενά και μου δήλωσε πλήρη άγνοια περί αυτής της δραστηριότητας των νεοελληνικών σπουδών στη Νότιο Αφρική.
Σε χαιρετώ με αγάπη
Διονύσης

P. Kapodistrias είπε...

Αναλυτικές πληροφορίες για την εν Ιωαννουπόλει Έδρα Νεοελληνικών και Λατινικών Σπουδών, δείτε εδώ.

π. Γεράσιμος Grenoble είπε...

Και εις ανώτερα ευχόμαστε στον π. Ιωάννη, και με το καλό το διδακτορικό Του. Συγχαρητήρια!

"Αρχαίες Αφρικανικές θρησκείες και βυζαντινός πολιτισμός" περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την έρευνα,ευχόμενοι καλή δύναμη και αίσιον τέλος.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails