© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Στην Αγια-Παρασκευή στου Ζέζα Μεσσηνίας


Οφειλετικά σήμερα στο χωριό Ζέζα (νεοελληνιστί, Ανθούσα) της Μεσσηνίας, δυο χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά, για το γραφικό πανηγύρι της προστάτιδας Αγίας Παρασκευής!


Οι απανταχού κάτοικοι του πολύ μικρού (ερημωμένου σχεδόν) αυτού χωριού βρίσκονται εδώ, για να τιμήσουν την Αγία τους, αλλά και για να συναντηθούν, έχοντας επιστρέψει ο καθένας "εκ περάτων"!


Μπροστά στην Εικόνα της Αγια-Παρασκευής ξεδιπλώνουν με δάκρυα τους πόθους, τους πόνους, τα όνειρα και τις αναμνήσεις τους...


Ο Ίσκιος του Ήσκιου βρίσκεται σήμερα ανάμεσα σε αυτούς τους καλοκάγαθους και χαμογελαστούς ανθρώπους, οι οποίοι ενσαρκώνουν κι εκφράζουν με τον πιο πικρό τρόπο τους καημούς του Ελληνισμού όλων των ελληνικών χωριών, όλων των ξενιτεμένων, όλων εκείνων που επιστρέφουν κάθε τόσο στη μητρική γη τους και δεν βρίσκουν, παρά Ήσκιους, χορταριασμένες αυλές, λιγοστεμένους συγγενείς και απερίγραπτη πολυκοσμία στους Τάφους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails