© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Παρουσιάστηκε απόψε ο τρίτος τόμος του έργου "Η Ζάκυνθος μετά μουσικής..." του Νίκια Λούντζη


Πριν τρεις ώρες, στο "αλωνάκι" του Στράνη, στον ήσκιο του Σολωμού, παρουσιάστηκε στο κοινό ο τρίτος και τελευταίος τόμος του έργου του ιστορικού μελετητή και λογοτέχνη Νίκια Λούντζη "Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ μετά μουσικής...". Ο συγκεκριμένος τόμος φέρει τον υπότιτλο "Ζακυνθινοί Μουσουργοί, Μουσικοί και Μουσικολόγοι - Επτανησιακή Σχολή" και αποτελεί μια φετινή (2010) έκδοση του Σωματείου Οι Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με σύνολο σελίδων 368.




Πλήθος φιλόμουσων Ζακυνθινών ανέβηκαν στην απλωσιά του Λόφου, ώστε να δουν και ν' ακούσουν! Να δουν συμπατριώτες και φίλους εκ περάτων, αλλά και να πληροφορηθούν τα της Μουσικής τους, όσα δηλαδή, μετά πολλής και παραδειγματικής επιστημοσύνης, αποτύπωσε και ήδη προσέφερε στη Ζακυνθινή και Μουσικολογική Γραμματεία η ερευνητική και κριτική γραφίδα του αγαπητού Νίκια Λούντζη.


Το άνοιγμα της σεμνής βραδιάς έκαμε ο Δρ Νίκος Κουρκουμέλης και στη συνέχεια ο διηγηματογράφος Νιόνιος Μελίτας, Αντιπρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.




Την κύρια και διεξοδική παρουσίαση του βιβλίου έκαμε ο καλός συνθέτης Ιάκωβος Κονιτόπουλος, ο οποίος ανέκαθεν διακρίνεται για τη γλαφυρότητα και μεστότητα των λεγομένων του.


Τέλος, πήρε τον λόγο ο συγγραφέας του μουσικολογικού βιβλίου Νίκιας Λούντζης, ο οποίος εξέφρασε για πολλοστή φορά την αγάπη του για το μεγαλείο της ντόπιας μουσικής παράδοσης, ενώ με σεμνότητα θεώρησε το τρίτομο έργο του ως μικρή συμβολή στην περαιτέρω έρευνα και μελέτη των μουσικών / μουσικολογικών δεδομένων ή ζητουμένων της εντόπιας Μουσικής, στο πλαίσιο πάντα του εκάστοτε ευρωπαϊκού περίγυρου, αλλά κι ενόψει των εξελίξεων που μάς έρχονται.
Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι οι Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων ιδρύουν κατ' αυτάς Οπτικοακουστικό Αρχείο Ζακυνθινής Μουσικής, σε συνδυασμό με ένα σχετικό Δελτίο, στο οποίο θα καταγράφονται, μελετώνται ή ανακοινώνονται τα κατά καιρούς αποκτήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails