© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"Εγενόμην εν Πάτμω" [16: Το Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια]
Κάθε χρόνο, 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, εορτάζει το ομώνυμο ιερό Ησυχαστήριο στην περιοχή Λουκάκια της Πάτμου.

Εδώ βρεθήκαμε πέρυσι σαν σήμερα, συμπανηγυρίζοντας με τους όσους Πατμίους συνέρρευσαν με ευλάβεια, απ' όπου και οι ανωτέρω φωτογραφίες (η 1η φωτό προέρχεται από τη επίσημη εκκλησιαστική ιστοσελίδα του νησιού, εδώ). Προεστός της γιορτής ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος της Πάτμου Αρχιμανδρίτης Αντίπας, συνιδρυτής του Ησυχαστηρίου, μαζί με τον θείο του και Προηγούμενο Πάτμου Παύλο Νικηταρά (1921-1999).

Κι εδώ αναπνέει ο επισκέπτης τις ευωδίες της διάχυτης ιερότητας, συναπαντιέται διαρκώς με τον αθάτο, όμως παρόντα, Αποκεκαλυμμένο Λόγο και νοιώθει απελεύθερος από τις μύριες όσες σκλαβιές της καθημερινότητάς του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails