© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Στιγμές από τις πρόβες στην Πάτμο για την αυριανή Συναυλία "Ιερατική Ποίηση και Μουσική"

Ανταπόκριση από Πάτμο: Παναγιώτης Ανδριόπουλος / Ιδιωτική Οδός
Καλησπέρα σας από το νησί του Θεολόγου, αγαπητοί συνοδίτες.

Πρόβα σήμερα στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα της Πάτμου, με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Άλκη Μπαλτά, του και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής.

Η εμπειρία είναι μαθητεία στην ομορφιά!

Εδώ και οι συνθέτες Ιάκωβος Κονιτόπουλος και Αλέξανδρος Μούζας, των οποίων συνθέσεις πάνω σε ποιήματα Στυλιανού Χαρκιανάκη (Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας) και π. Παναγιώτη Καποδίστρια θα παρουσιαστούν αύριο, με σολίστ την σοπράνο Δάφνη Πανουργιά.

Ακούω αυτά τα τραγούδια και σκέπτομαι πόσο ακριβή μπορεί να είναι η έννοια τραγούδι. Ένα πραγματικό ποίημα, που δεν έχει σχέση με την αγοραία εντύπωση που έχουν οι πολλοί για το τραγούδι, ως ένα ακόμη είδος προς κατανάλωσιν και εκτόνωσιν.

Εδώ η ποίηση και η μουσική ένα, υπηρετούν τον λόγο, ήτοι την ουσία στο όνομα της σχέσης. Μιας σχέσης αληθινής ανάμεσα στον ποιητικό λόγο, τον μουσικό και τον άνθρωπο που τους σαρκώνει.

1 σχόλιο:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

πολύ όμορφη ανταπόκριση- είδα και την μεγαλύτερη εκδοχή της. το κείμενο καταπληκτικό!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails