© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η λογοτέχνις Έρση Λάγκε διαβάζει Έρση Λάγκε (γ΄μέρος)


Είμαστε πάντα στο εν Ζακύνθω σπίτι της αγαπητής συγγραφέως και φίλης μας Έρσης Λάγκε. Τα δύο προηγούμενα αφιερώματα του ΙΣΚΙΟΥ μας προκάλεσαν στο αναγνωστικό κοινό εντύπωση και ευμενή σχόλια, αναζωπυρώνοντας μάλιστα το ενδιαφέρον, που ήδη εκφράσαμε, για ένα Οπτικοακουστικό Αρχείο των Ζακυνθίων Λογοτεχνών.


Το σπίτι της Έρσης, χαρακτηριστικό της απλόχωρης γραφής και της έντονης προσωπικότητάς της, ευωδιάζει ευγένεια και ροζ-μοβ φθινοπωρινούς κρίνους απ' τον φθινοπωριάτικο κήπο της.


Τα έπιπλα διηγούνται ιστορίες, ενώ το πλάγιο απογευματινό φως από τους ατίθασους καλαμιώνες της θάλασσας εισβάλλει ευεργετικά.


Στο παραδοσιακό σκρίνιο τα παλαιά πιάτα και τα κομψά λαμπατέρ, αλλά και το νεοφανές τηλέφωνο, μπορούν όλα να μαρτυρήσουν για τις δημιουργικές εξάρσεις της ευαίσθητης συγγραφέως, που ζει και δημιουργεί εδώ τριγύρω τους.


Οι δύο τελευταίες μαγνητοσκοπήσεις, τις οποίες πρωτοπαρουσιάζουμε ευθύς παρακάτω, προέρχονται η πρώτη από το βιβλίο της Το πλην του έρωτα (του 1996) και η δεύτερη από το βιβλίο της Οι καμπανοκρούστες (του 1989).
Ας την παρακολουθήσουμε λοιπόν να διαβάζει, εξωτερικεύοντας τον εαυτό της!!!



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kataigida kai tramountana trikymia kai symfora....o kalos o kapetanios sthn fourtouna fainete...o kapetanios eggatalipe thn galera teleyteos

daniel είπε...

Τι απλότητα και φυσική ομορφιά!!!!
Μέρες κι εποχές ξεχασμένες...τι κρίμα...
Κυρία Λάγκε, με πολλή χαρά και συγκίνηση σας ακούω!!!!
Σας ευχαριστώ,
δ.μ.τ.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails