© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μουσικές σε ναούς του Μονάχου [1. Michaelskirche]



Είναι η πρόσοψη του ναού του Μιχαήλ, εννοείται του Αρχαγγέλου (Michaelskirche), στο Μόναχο. Όμως δεν είναι η πραγματική πρόσοψη. Επειδή το κτίριο βρίσκεται σε φάση συντήρησης και για να μην φαίνεται επί πολύ καιρό γιαπί, ντύθηκε η πρόσοψη με μια τεράστια αφίσα, που απεικονίζει τον ναό στα ακριβή μέτρα του, κι έτσι όλα είναι καλαίσθητα!!!


Πρόκειται για ναό των Ιησουϊτών και είναι ο μεγαλύτερος της Αναγέννησης στις βόρειες Άλπεις. Το στιλ του έχει τεράστια επιρροή από την πρώιμη νοτιογερμανική μπαρόκ αρχιτεκτονική.


Οικοδομήθηκε από τον William V, Δούκα της Βαυαρίας, μεταξύ των ετών 1583 και 1597. Ο θεμέλιος λίθος του τέθηκε το 1585.
 

Βρεθήκαμε εκεί το απόβραδο της 1ης Ιουλίου 2010, θαυμάζοντας το κτίριο και τα έργα που περικλείει.


Υποβλητικός ο χώρος, με δεσπόζον το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 
Ήταν η βραδιά, κατά την οποίαν πολύς κόσμος είχε συρρεύσει, για να παρακολουθήσει το εκκλησιαστικό όργανο σε έργα μεγάλων δημιουργών. Παρακολουθούμε όσο μπορούμε, αποτυπώνοντας μάλιστα για τον Ίσκιο μας το βίντεο, που ακολουθεί:
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails