© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο "Χρόνος" τιμά τη Λούλα Βάλβη-Μυλωνά


Η Λούλα Βάλβη-Μυλωνά
σε φωτό του π. Π. Καποδίστρια (2005)

Ο νέος χώρος - εντευκτήριο Χρόνος, που ιδρύθηκε πρόσφατα στη Χώρα του Τζάντε μας, στην οδό Φωσκόλου 20, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωσή του και μάς προσκαλεί. Πρόκειται για μια φιλολογική βραδιά, αφιερωμένη στη Ζακυνθινή Ποιήτρια Λούλα Βάλβη-Μυλωνά, την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30 το βράδυ.

Για το έργο της Λούλας, πολύτιμης φίλης και αθόρυβης δημιουργού,  θα ομιλήσει η έγκριτη φιλόλογος Αντωνία Χαρτά, ενώ κάποια από τα νυκτικότερα ποιήματά της θα αποδώσει η ηθοποιός Τάνια Παλαιολόγου. Τέλος, ο νέος -πλην αξιόλογος- συνθέτης και πιανίστας Διονύσης Μπουκουβάλας μελοποίησε και θα ερμηνεύσει έργα της.

Αξίζει να βρεθούμε στην εκδήλωση αυτήν, κατά την οποία θα τιμηθεί μια τόσο πηγαία και γνήσια γυναικεία φωνή των νεοελληνικών Γραμμάτων, η οποία -σημειωτέον- ετιμάτο ιδιαίτατα από τον Γιάννη Ρίτσο.

Παλαιότερο αφιέρωμά μας στην Λούλα Βάλβη-Μυλωνά μπορείτε να αναγνώσετε κάνοντας κλικ εδώ.

1 σχόλιο:

Διονύσης Μουσμούτης είπε...

Εξαιρετικά ευχάριστες αυτές οι ειδήσεις αγαπητέ μου π. Παναγιώτη.
Η Λούλα Βάλβη Μυλωνά είναι μια από τις πιο σεμνές και εκλεκτές μορφές των νεοελληνικών γραμμάτων.

Η Ζάκυνθος πρέπει να της οφείλει χάριτες για την διακριτική πνοή που δίνει με την παρουσία της στην πενιχρή πνευματική κίνηση. Αλήθεια ποιά τοπική Αρχή την τίμησε έως τώρα με κάποια εκδήλωση;

Έπαινοι οφείλονται στην Θεοδώρα Παπαδάτου γι' αυτή την νέα δραστηριότητα της στον ολόφρεσκο ''Χρόνο'', που όπως διαπιστώνω θα προσφέρει και πνευματικότητα, μαζί με την απαράμιλλη γευστική ποιότητα των εδεσμάτων της. Στον υψηλής αισθητικής χώρο της εύχομαι κάθε επιτυχία.

Σου στέλνω μια φωτογραφία της καλής μου φίλης, που έχω την αίσθηση ότι αποτυπώνει τα πάντα στο υπαινικτό χαμόγελό της. Είναι η Λούλα όπως την ξέρουμε καλά οι φίλοι της.

Τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου
Διονύσης Μουσμούτης

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails