© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

"Απλωμένα ρούχα" και "Εξάψεις"

Απόψε στην Αθήνα, στην Πλατεία Μητροπόλεως 11, στις 8 μ.μ., ο Ζακυνθινός ζωγράφος - αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός εκθέτει και εκτίθεται: Θα έχει... απλώσει ρούχα (τα νέα ζωγραφικά έργα του, εννοώ, με γενικό τίτλο "Απλωμένα ρούχα"), για τα οποία έχω μιλήσει σε προηγούμενη δημοσίευση στο Ίσκιο μας, μετά από μια επίσκεψή μου στο Εργαστήριό του, κατά την προετοιμασία της Έκθεσης. Ξαναδείτε σχετικά, εδώ.

Ανάμεσα στα έργα, περιλαμβάνεται η ζωγραφιά "Εξάψεις" (ακρυλικό σε καμβά 30x60 εκ.), το οποίο προέκυψε από ένα ποίημα, που μού απέρρευσε εξαιτίας της προσωπικής μου εισδοχής στην προηγούμενη Έκθεσή του, τη "Γιορτή", το 2008. Αυτό το δημιουργικό δούναι και λαβείν και τανάπαλιν μεταξύ Ζωγραφικής και Ποίησης, ο ίδιος ο Μπάμπης το ονόμασε "καλλιτεχνικό πινγκ πονγκ"!!!

Και το ζωγραφικό έργο και το ποίημα δημοσιεύονται παρακάτω, με θερμές ευχές στον Μπάμπη για κάθε επιτυχία και δημιουργικότητα, σε κάθε βήμα του!

Για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το Εργαστήρι Πυλαρινού, όπου συμβαίνει η Έκθεση, ας κάμουν κλικ εδώ, ώστε να φυλλομετρήσουν ηλεκτρονικά τον Καλλιτεχνικό Κατάλογο των Ζωγραφιών, που κυκλοφορεί και θα διανέμεται στους φιλότεχνους επισκέπτες της.

π. Π. Κ.  



Ε Ξ Α Ψ Ε Ι Σ

Με αφορμή τη Γιορτή του Μπ. Πυλαρινού


Αν -ο μη γένοιτο- οι εξάψεις κατακάτσουν της Γιορτής
κράτα μου εμένα

το προσωπάκι της ελπίδας ολοφέγγαρο
βρέξει χιονίσει

τον αερόστατο έρωτα τυφλό πάνω απ’ τη θλίψη

ιστιοφόρο το καρπούζι μεσοκάναλα
και δε συμμαζεύεται

πορτοκαλί απόπειρες φωτός να πουν αλήθειες.



Αν -ο μη γένοιτο-

χαρά να λάμπει κράτα μου
και παραμύθια



στον βύθιο δράκοντα μην επιτρέψεις.

(Παναγιώτης Καποδίστριας, Μπανάτο, 6-7.11.2008)

1 σχόλιο:

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church είπε...

Εικόνα + λόγος = σύνθεση μαγική - ελληνική.

Καλή επιτυχία στην έκθεση!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails