© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Διονύσης Σέρρας διαβάζει ποίησή του


Στο πλαίσιο του Οπτικοακουστικού Αρχείου των Ζακυνθίων Λογοτεχνών, το οποίο καταρτίζουμε διαδικτυακά, σειρά έχει ο Ζακυνθινός ποιητής Διονύσης Σέρρας, ο οποίος δέχθηκε να διαβάσει ποιήματά του στον φακό του Ίσκιου μας. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στο σπίτι του, στην περιοχή της Αγίου Λαζάρου (στην οδό Υφαντουργείων) Ζακύνθου, το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου 2011.

Ο Σέρρας ζει και δημιουργεί στην ελληνική περιφέρεια. Αν και στην περιφέρεια, σημαδεύει πάντως κατευθείαν στο κέντρο και συνήθως βρίσκει τον στόχο του. Ο κάθε στίχος του λειτουργεί ως βέλος στην καρδιά των πραγμάτων. Βέλος, το οποίο νύσσει προς εγρήγορσιν ή και προς (αυτο)αφανισμόν... Έτσι ανέκαθεν συμπεριφέρεται η αυθεντική Ποίηση: Ή ανασταίνει ή πεθαίνει... Ή εγείρει ή σκοτώνει... Ο Σέρρας πάντως διασώζει  ευπρεπές (κατά το δυνατόν) το κατάστικτο από οιμωγές παθών και λαθών Πρόσωπο τής πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ωραίας Ζακύνθου.

Ας τον παρακολουθήσουμε μονήρη στο κελί της ποιητικής αναχώρησής του, ευχαριστώντας τον για την δοχή στον προσωπικό του χώρο και την όλη καλότητα που τον περικοσμεί:





6 σχόλια:

Μαρία Σ είπε...

Ευχαριστούμε.....

daniel είπε...

Φίλτατε π. Παναγιώτη,
Δεν παύεις να μας εκπλήττεις ευχάριστα με την υπέροχη δουλειά σου και το αμείωτο ενδιαφέρον σου να κάνεις κοινωνούς, ακόμα κι εμάς τους μακρόθεν, τόσων σημαντικών έργων και προσώπων!
Καλά να είσαι και να συνεχίσεις με την ίδια δύναμη και μεράκι!

daniel είπε...

Αγαπητέ κ. Σέρρα,
ένα απλό "ευχαριστώ",
Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας,
διονυσία

kiki είπε...

Ωραία πρωτοβουλία!

Διονύσης Μουσμούτης είπε...

Στους τόσους χυδαίους ποιητάδες μας, ο Σέρρας είναι ένας από τους ελάχιστους που αποτελούν τη σεμνή αριστοκρατία της τέχνης.

Υποστηρίζει περισσότερο από κάθε άλλον στη Ζάκυνθο το πολιτισμικό ήθος. Ως ποιητής, ανανεώνεται συνεχώς. Είναι από τους σημαντικότερους της γενιάς του.

Εύχομαι στον καλό μου φίλο υγεία και συνέχιση ποιητικής ανθοφορίας για "μυστικές γραφές'' που να "χαρακώνουν τη σιωπή".

Ασπασμούς και πολλούς χαιρετισμούς
Διονύσης Μουσμούτης

οι φίλοι απο την Κυπαρισσία είπε...

απο τους τελευταίους μοναχικούς ποιητές της αλήθειας και των μεγάλων στοχασμών. εύγε! για την παρουσίαση και φυσικά το οπτικοακουστικό αρχείο του περιοδικού. πολύτιμη συμβολή στον πολιτισμό.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails