© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

"Χρονικά της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών" XXI

Παρουσίαση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας



Από τον λογοτεχνικό κύκλο της Κέρκυρας λάβαμε αυτές τις μέρες το XXI τεύχος της σειράς Χρονικά της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, που μόλις κυκλοφορήθηκε (Κέρκυρα 2010). Χυμώδες και ως εκ τούτου πολύ ενδιαφέρον και συλλεκτικό!

Στις 54 σελίδες του περιλαμβάνει τα της Αδελφοποίησης των Μουσείων Σολωμού Κερκύρας και Ζακύνθου, τα των Αποκαλυπτηρίων προτομής Σπύρου Πλασκοβίτη, τα του 23ου "Διημέρου Λόγου", τα του Συνεδρίου για τον Οδυσσέα Ελύτη (19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2010), τα του αιτήματος εντοιχισμού πινακίδας, που να θυμίζει το πέρασμα του Κάλβου από τους Κορφούς, αναγράφονται οι νέες Εκδόσεις της Εταιρείας, τα αποκτήματά της και άλλες δραστηριότητες. Εξέχουσες θέσεις κρατούν οι εισηγήσεις των Λουκιανού Ζαμίτ, Φιλίππου Φιλίππου και Περικλή Παγκράτη, εκ των εισηγήσεων στο ελυτικό Συνέδριο. Το τομίδιο κλείνει με βιβλιογραφική αναφορά στα δημοσιεύματα της Εταιρείας.

Εύγε στους Φίλους Κερκυραίους, οι οποίοι διασώζουν -όσο τούς αναλογεί- τις ψηφίδες της επτανησιακής ιδιοπροσωπίας, "εν γη ερήμη και αβάτω και ανύδρω"!

Με την ευκαιρία να ανακοινώσουμε ότι σήμερα το βράδυ είμαστε όλοι καλεσμένοι στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΚΣ, στην έδρα της (Μουσείο Σολωμού, Κέρκυρα). Μ' έναν νοερό τρόπο θα πάρουμε το... κομάτι μας, ευχόμενοι υγεία και δημιουργικότητα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails