© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μεσαιωνικά δρώμενα κατά την Γκιόστρα της Ζακύνθου 2011






Οι τριήμερες εκδηλώσεις της Γκιόστρας της Ζακύνθου του 2011, εκτός από τις πολλές εκπλήξεις, που μας επιφυλάσσουν, περιλαμβάνουν και διάφορα Μεσαιωνικά Δρώμενα, το οποία θα προσθέσουν ένα επιπλέον χρώμα εποχής στην αναβίωση των περίφημων και ιστορικών, ιππικών αγώνων του νησιού μας.

Ανάμεσα σ’ αυτά και δύο από το Σαν Μαρίνο, την παλιότερη Δημοκρατία του κόσμου, τα οποία έχουν σχέση με την ιστορία του φημισμένου αυτού κρατιδίου και θα μας μεταφέρουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα του.

Το ένα παρουσιάζει την εκλογή του «Διοικητή Κυβερνήτη», όπως γινόταν δύο φορές το χρόνο, την 1η Απριλίου και την 1η Οκτωβρίου, στο μόνο κράτος που ίδρυσε ένας Άγιος και το άλλο το ντύσιμο ενός ιππότη την ημέρα της εκλογής του. Παράλληλα θα παρουσιασθούν και χοροί εποχής από το συγκρότημα «Οι Νεαροί και η Αυλή του Ολνάνο», το οποίο έχει προσκληθεί στη Ζάκυνθο, μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία της ιταλικής πόλης Sulmona, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Giostra di Zante”, αποκλειστικά για τις εκδηλώσεις της Γκιόστρας.

Η παρουσίαση των παραπάνω δρώμενων θα γίνει τόσο στην τελετή έναρξης της Γκιόστρας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, όσο και στην επίσημη «Γκιόστρα 2011», η οποία θα διεξαχθεί στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.

Και στις δύο αυτές σημαντικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις, ενώ μετά το τέλος της μεγάλης Γκιόστρας της Παρασκευής θα υπάρχουν έφιπποι ιππότες στην Πλατεία, για να φωτογραφηθούν με όσους το επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails