© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στην Amalienstrasse 20 του Μονάχου


Καθώς σήμερα ταξιδεύουμε (αναμνηστικά - εικονικά και μόνον) στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, προτείνω να καταλύσουμε στην οδό Amalienstrasse 20.


Εδώ είναι ένα μικρό συνοικιακό, αλλά πολύ αξιοπρεπές ξενοδοχείο, το Hotel Antares.


H Amalienstrasse διαθέτει πολλά προσόντα. Είναι πεζόδρομος (αλλά με τα συνήθη στους... ελληνικούς πεζόδρομους παρκαρισμένα -ευτυχώς λιγοστά- αυτοκίνητα) και πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο.


Από τον δρόμο αυτόν, όπου βρισκόμαστε, πολύ σύντομα μπορούμε να πάμε πεζή σε όλα τα Μουσεία (τα σπουδαία Μουσεία του Μονάχου, με τα οποία δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμη στο e-περιοδικό μας) και στα λοιπά σημαντικότατα αξιοθέατα της πόλης! Όλα γύρω μας σε λίγα λεπτά!


Συνιστούμε το μικρό αυτό ξενοδοχείο, για όσους δεν ορέγονται να πληρώνουν χλιδή και ακατάσχετες παροχές!


Από το παράθυρό μας έχουμε θέα στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου. Εδώ στο Μόναχο δεν προτιμώνται τα μπαλκόνια, λόγω κλιματικών συνθηκών. Παράθυρο και αρκεί!!! Αν και 30 Ιουνίου 2010, με ζέστη αρκετή, το δειλινό άξαφνα συννεφιάζει και ανοίγουν οι καταρράκτες του βαυαρέζικου ουρανού. Αποτυπώνουμε σχετικά σ' ένα μικρό βιντεάκι, ώστε να πάρετε γεύση:




Το άλλο πρωί, στο μικρό λόμπι του Antares, με απέξω την πολύ ήσυχη Amalienstrasse, μετά τις βραδινές νεροποντές.


Δεχόμαστε την ευγένεια του προσωπικού του ξενοδοχείου και τι λέτε; Πάμε να ξεναγηθούμε στα Μουσεία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails