© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Γράφει -σε τέσσερα μέρη- ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ. Κάντε κλικ στην ανωτέρω φωτό, για να έχετε πρόσβαση στον θεατρικό κόσμο της Τζένης Ρουσσέα!

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Στιγμές από τη Συναυλία της Μαθητικής Μαντολινάτας Χορωδίας Ζακύνθου

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου, 30 Ιανουαρίου 2011
«Ύμνος εις την Ελευθερίαν». Στις στροφές 118-121 ο Διονύσιος Σολωμός, με στοιχεία και εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, εμψυχώνει τους Έλληνες στον αγώνα τους. Τη μουσική επένδυση των στροφών του ύμνου συνέθεσε ο Αντώνης Κλάδης και ακούγεται από τον τενόρο Δημήτρη Σιγαλό και τη Χορωδία.Το «Πάμε σαν άλλοτε», σε μουσική Κώστα Γιαννίδη και στίχους Αλέκου Σακελλάριου, γραμμένο το 1947. Αξίζει να πούμε ότι ο συνθέτης αυτός υπήρξε διακεκριμένη προσωπικότητα της Ελληνικής μουσικής του 20ού αιώνα, τόσο της κλασικής, στην οποία χρησιμοποιούσε το όνομα Γιάννης Κωνσταντινίδης, όσο και της ελαφράς, στην οποία διέπρεψε με το ψευδώνυμο Κώστας Γιαννίδης. Ένα τραγούδι γεμάτο νοσταλγική διάθεση που μας φέρνει στο νου έντονες μνήμες από το παρελθόν.

 

Κλείνουμε με μια επιλογή από τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ιδιαίτερα, κυρίως μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Follow by Email

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails