© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τρομοκρατική επίθεση σε Ορθόδοξο Ναό στην Ιάβα

Χθες, 24 Φεβρουαρίου, ο Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Μπογιολάλι της Ιάβας (στην Ινδονησία) δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από οπαδούς εξτρεμιστικής οργάνωσης φανατικών Μουσουλμάνων.  

Σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, ο Ναός παραμένει κλειστός και φυλάσσεται από δυνάμεις της Αστυνομίας. Ο Εφημέριος π. Μεθόδιος, Ινδονήσιος Κληρικός, είναι καλά στην υγεία του και ζητά τις προσευχές όλων κατ' αυτή την δύσκολη ώρα για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας.

Και άλλες φορές στο παρελθόν φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν, απείλησαν και χτύπησαν τον π. Μεθόδιο. Αρκετές φορές μάλιστα χρειάσθηκε να φυγαδευθεί μαζί με την οικογένειά του. Στο Μπογιολάλι η Ορθόδοξη Κοινότητα λειτουργεί Νηπιαγωγείο, ενώ σημαντική υπήρξε η φιλανθρωπική και ανθρωπιστική της προσφορά προς τα θύματα των φονικών σεισμών που κτύπησαν την Ιάβα καθώς και προς τους πληγέντες από την έκρηξη του Ηφαιστείου Μεράπι.


Αγωνιούμε για τα όσα συμβαίνουν στην Ιάβα και προσευχόμαστε θερμότατα στον Άρχοντα της Ειρήνης, να ειρηνεύσει τα πνεύματα των φανατικών Μουσουλμάνων και να στηρίξει και τον π. Μεθόδιο και τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails