© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ευχέλαιο και Νιπτήρας στη Μοζαμβίκη














Το ανωτέρω φωτογραφικό υλικό, που μόλις τώρα λάβαμε από τον ανταποκριτή μας στο Maputo Κωνσταντίνο Φ., αποτυπώνει -θεωρούμε με τον καλύτερο τρόπο- πώς οι Ορθόδοξοι των διάφορων εθνικοτήτων της Μοζαμβικανής πρωτεύουσας συμμετέχουν στις ιερές τελετές και ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, φέτος μάλιστα, που διαθέτουν νέο και άξιο πνευματικό πατέρα, τον Επίσκοπο κ. Ιωάννη.

Ο ίδιος ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης, βοηθούμενος από τον Λιβανέζο ιερέα, τον οποίον τού παραχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών γι' αυτή την περίοδο, τέλεσε πριν μερικές ώρες το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και τον Νιπτήρα. Όλοι κατασυγκινήθηκαν και πήραν μαζί τους, εκτός από την δωρεά του Αγίου Πνεύματος, την βεβαιότητα της ενότητας εν τη Εκκλησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails