© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μία είδηση από τη Στοκχόλμη

Την παρουσιάζει η Κατερίνα Δεμέτη


Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου, παρουσίασε στο Ζακυνθινό κοινό, στον Κινηματογράφο «Φώσκολος», τον Ζακυνθινής καταγωγής σκηνοθέτη και ζωγράφο Μαθιό Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη. Κατά γενική ομολογία, το έργο του ξενιτεμένου εικαστικού μας, άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές της διψασμένης για αυθεντική τέχνη ψυχής μας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια φιλία, που ελπίζουμε να κρατήσει πολλά πολλά χρόνια.

Η επιστροφή του στην παγωμένη Στοκχόλμη δεν στάθηκε ικανή να ρίξει στη λήθη τη συγκίνηση εκείνης της βραδιάς, γιατί ο Μαθιός πάντα μάς θυμάται και βρίσκει τρόπο να ενεργοποιεί τη φαντασία μας, με καινούργια έργα, που αν και φτάνουν μέσα από την εικόνα του υπολογιστή, είναι ωστόσο ικανά να μας γεμίσουν αισθητική συγκίνηση.

Αυτή τη φορά μάλιστα μάς έκανε και ιδιαίτερα περήφανους, όταν πληροφορηθήκαμε ότι, το Σάββατο 9 Απριλίου, που γιορτάζεται «η Νύχτα Πολιτισμού» στη Σουηδία, το τιμώμενο πρόσωπο στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΟΙΝΙΞ» της Στοκχόλμης, είναι ο Μαθιός Γιαμαλάκης-Μαρτζώκης!

Διαβάζουμε στη μεταφρασμένη αφίσα:

 Μην χάσετε τα δώρα της πολιτιστικής Νύχτας!
 Σάββατο 9 του Απρίλη στις 7μμ.
 Στον Fenix söder Södermannagatan 38
 O σκηνοθέτης και καλλιτέχνης Matheo θα παρουσιάσει δυο ντοκιμαντέρ:
 «Μια μέρα του Φλεβάρη στην Αθήνα» και «Η Τελευταία Νύχτα με την Ηλέκτρα»
  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ   

Ο «ΦΟΙΝΙΞ», είναι ένας πνευματικός χώρος για τους νέους, στον οποίο γίνονται απογεύματα και βραδιές, αφιερωμένα στη μουσική, τη ζωγραφική, την ποίηση, το θέατρο κι από 9 Απριλίου στον κινηματογράφο. Το Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελούν επτά δραστήριες γυναίκες, κι έχει εκατό περίπου μέλη.

Πόσο λείπει ένας τέτοιος χώρος από το φτωχό νησί μας! Ελπίζουμε ότι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου θεάτρου, θα βρουν στέγη τέτοιες ελκυστικές για τους νέους μας εκδηλώσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου, όλοι οι φίλοι του Μαθιού Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη, θα είμαστε νοερά κοντά του, για να μοιραστούμε μαζί του, την τιμητική βραδιά, με την ελπίδα ότι σύντομα θα τον ξαναέχουμε κοντά μας. Μαθιέ, το νησί της μητέρας σου, σε συγχαίρει θερμά, μοιράζεται μαζί σου τη χαρά σου και εύχεται να μαθαίνει συχνά τέτοιες χαρούμενες ειδήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails