© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

"Ο Παπαδιαμάντης μας", το αναμνηστικό ημερολόγιο 2011 της ΕΣΗΕΑ

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Είχαμε την τιμή να γίνουμε αποδέκτες πριν λίγο καιρό από το δραστήριο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, του Ημερολογίου 2011, που εξέδωσε στις αρχές του χρόνου, με τίτλο "Ο Παπαδιαμάντης μας" και αφορά -όπως αμέσως κατανοείτε- στο πνευματικό ανάστημα στου μεγΑλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του οποίου εφέτος τιμάμε την επέτειο ενός ολόκληρου αιώνα από την αποβίωσή του (1911-2011).

Τον ανά χείρας συλλεκτικό τόμο (ημερολόγιο γραφείου) επιμελήθηκαν δυο έγκριτοι άνθρωποι των νεοελληνικών Γραμμάτων μας: ο  Δημήτρης Γκιώνης και ο Ηλίας Γκρής, ενώ περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του Σκιαθίτη αγίου των Γραμμάτων μας, διανθισμένα από εικόνες σύγχρονων Καλλιτεχνών. Το εξώφυλλο κοσμεί ένα υπαινικτικό και παπαδιαμαντοειδές έργο του γνωστού ζωγράφου Πέτρου Ζουμπουλάκη.

Ευχαριστούμε την ΕΣΗΕΑ για την αποστολή της καλαίσθητης αυτής έκδοσής τους και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους αναγνώστες μας! Τι ωραιότερο να αρχίζεις τον μήνα, την εβδομάδα, την ημέρα σου μ' ένα παρηγορητικό κειμενάκι από εκείνον, που ενέδυσε με αγαθότητα και κάλλος τις μυχιέστερες ροπές και ανατροπές της ανθρώπινης ύπαρξης!!! Την ευχή του να έχουμε!!!

Λόγου χάριν, αντιγράφω το (παπα)διαμάντι της εβδομάδας που διανύουμε (9-15 Μαΐου), 100% εύστοχο, για το διαπιστώσετε κι εσείς το πνεύμα και το νεύμα:

Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών, τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων, τα οποία αποζώσιν εξ αυτού...

Οι Χαλασοχώρηδες

1 σχόλιο:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αιωνία η μνήμη του μακαρίτη κυρ-Αλέξανδρου, και ευχαριστούμε για την όμορφη παρουσίαση. Το ενδεικτικό κείμενό του διαχρονικής αξίας!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails