© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος "Γύρω στον Παπαδιαμάντη"

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Ένα νεοεκδοθέν τομίδιο 104 σελίδων μάς απέστειλε ο αγαπητός φίλος ποιητής και εφέτης Θανάσης Παπαθανασόπουλος, στο οποίο στέγασε ό,τι έχει γράψει και αφορά στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, υπό τον γενικό τίτλο "Γύρω στον Παπαδιαμάντη" (Αθήνα 2011). Άξιον και δίκαιον εστί, με την ευκαιρία μάλιστα της εφετινής συμπλήρωσης 100 κιόλας ετών από την εκδημία του!!!

Στο ανά χείρας πόνημα προτάσσεται το ποίημα "Παπαδιαμάντης" του Θ. Π.  από τον γ΄ τόμο της ποίησής του (2002) και έπονται τα δοκιμιακά: α) "Τα ποιήματα του Παπαδιαμάντη", από τα Πρακτικά του Α΄ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη (1991), των εκδόσεων Δόμος, Αθήνα 1996, 
β) "Προσωπογραφίες του Παπαδιαμάντη και εικονογραφήσεις έργων του", από τα Πρακτικά του Β'  Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη (2001), ωσαύτως των εκδόσεων  Δόμος, Αθήνα 2002,
γ) "Άλλες απεικονίσεις του Παπαδιαμάντη και εικονογραφήσεις έργων του",
δ) "Ανθρωπογεωγραφία τού άστεως στα αθηναϊκά διηγήματα του Παπαδιαμάντη", Πρόλογος στα αθηναϊκά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, έκδοση Φιλιππότη, Αθήνα 2007.

Συγχαίρουμε τον κ. Παπαθανασόπουλο για τη σκέψη του να συμβάλει με τον τρόπο του στην εκδοτική παραγωγή τής 100ετηρίδας τού Κυρ-Αλέξανδρου, τον ευχαριστούμε για την αποστολή και τού ευχόμαστε να βρίσκεται πάντα "γύρω στον Παπαδιαμάντη", αντλώντας από το έργο του εμπνεύσεις και νεύσεις ζωής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails