© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ψαύοντας τη χάρη του Αγίου της Ανεξικακίας, Διονυσίου του εν Ζακύνθω






Χιλιάδες είναι οι πιστοί, που συρρέουν αυτές τις ημέρες στον ναό του Πολιούχου Ζακύνθου, για να τιμηθούν από την ευεργετική παρουσία του Αγίου Διονυσίου, προσφέροντάς Του ένα τουλάχιστον δάκρυ!... Συνήθως αυτό μάς μένει και δεν είναι λίγο. Αν συλλογισθούμε, πόσο επιρρεπής είναι ο ανθρώπινος νους στις πτώσεις, τότε και το λίγο του δάκρυου της μετάνοιάς μας είναι πολύ μπροστά στη Χάρη του Πολιούχου μας!!!




Οι συγκλονιστικότερες στιγμές του τριημέρου της Γιορτής, από 23 έως 26 Αυγούστου δηλαδή, διαδραματίζονται κατά τη χθεσινοβράδυνη Λιτάνευση του αλώβητου από τον χρόνο Σκηνώματος του Αγίου μας. Το "Άγιο Κορμάκι", κατά την τρυφερή και οικεία έκφραση των Ζακυνθινών, λιτανεύτηκε στην πόλη του Τζάαντε μας, αποπνέοντας Χάρη και Στοργή προς όλους! Από τη φορτισμένη συγκινησιακά αυτήν εμπειρία προέρχονται οι στιγμές, που δημοσιεύουμε και που γι' αυτές εργάστηκαν φιλότιμα οι Διονύσης Β. Σούρμπης και Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας. Πολύ περισσότερες φωτοστιγμές, δείτε στην περί του Αγίου Διονυσίου ενότητα του Νυχθημερόν, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails