© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

H "Giostra di Zante" εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Γκιόστρα της Sulmona

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Giostra di Zante”, για τέταρτη φορά φέτος εκπροσώπησε επίσημα τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Γκιόστρα της ιταλικής πόλης Sulmona.

Συγκεκριμένα μια αντιπροσωπεία δεκαπέντε ατόμων παραβρέθηκε στην όμορφη αυτή πόλη από τις 3 έως και τις 8 Αυγούστου και συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην διεθνή αυτή εκδήλωση, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός από την διοργανώτρια χώρα και την Ζάκυνθο, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Μάλτα, η Ισπανία, το Βέλγιο, το Σαν Μαρίνο και η Ρουμανία.

Παράλληλα, με ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Γκιόστρας, έγινε και η επίσημη τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ζακυνθίων με τον Δήμο της Sulmona, η οποία είχε αρχίσει πριν τέσσερα χρόνια, με πρωτοβουλία του Σωματείου “Giostra di Zante”.

Στην αντιπροσωπεία της Ζακύνθου συμμετείχαν εκ μέρους του Δ. Σ. της Εταιρείας ο Πρόεδρός της Διονύσης Φλεμοτόμος, ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Ζούγρας και το Μέλος Νίκος Αρβανιτάκης, τμήμα των Σμπαντιερατόρων (σημαιοφόρων) και Τυμπανιστών του Σωματείου, αποτελούμενο από τους: Δημήτρη Φαραό, Παναγιώτη Σπίνο, Διονύσιο Βόσσο, Γεώργιο Βόσσο, Λητώ Μαρούδα, Αναστασία Βόσσου, Αδαμαντία Γκούσκου, Λυδία Αρβανιτάκη, Διονυσία Πομόνη και Μαρία Βόσσου, καθώς και ο Παύλος Κομιώτης, ως ρεπόρτερ και ο Ανδρέας Δεληγιαννόπουλος, ως μεταφραστής.

Η αντιπροσωπεία της “Giostra di Zante” πήρε μέρος, με τις χαρακτηριστικές στολές εποχής, για τις οποίες ακούστηκαν από τα μικρόφωνα τα καλύτερα σχόλια, στην τελετή αδελφοποίησης, στην τελετή της έναρξης της Γκιόστρας, στις παρελάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, καθώς και στην διεξαγωγή του ιπποτικού αγωνίσματος, στην οποία πήρε μέρος και το νησί μας, αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κοινού και τους επαίνους των διοργανωτών. Παρουσιάστηκαν χοροί εποχής, ενώ συχνά ακουγόταν το όνομα του κοινού μας ποιητή Ούγου Φώσκολου, τον οποίο οι ιταλοί θεωρούν έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τελετή της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Sulmona, στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου, στην οποία παρευρέθηκαν και εκπροσώπησαν το νησί μας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης.

Στην αδελφοποίηση παρευρέθηκαν, εκτός από τις τοπικές αρχές και οι Δήμαρχοι των πόλεων των χωρών, που πήραν μέρος στην Ευρωπαϊκή Γκιόστρα. Το Σωματείο “Giostra di Zante”, όπου -όπως πολλές φορές ακούστηκε- ήταν η αιτία αυτής της αδελφοποίησης και με δικές του ενέργειες πραγματοποιήθηκε, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Διονύση Φλεμοτόμο, ο οποίος έκλεισε με τον μεστό χαιρετισμό του την εκδήλωση.

Το Ζακυνθινό Σωματείο ήρθε σε επαφή με όλες τις χώρες, που πήραν μέρος στην εκδήλωση και έγιναν προτάσεις για ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και προσκλήσεις για συμμετοχή της “Giostra di Zante”, στις δικές τους Γκιόστρες και τα φεστιβάλ.

Η παρουσία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Giostra di Zante” στην Ευρωπαϊκή Γκιόστρα της Sulmona ήταν μια σημαντική διαφήμιση του νησιού μας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και δείχνει πως όποιος θέλει μπορεί να κάνει θαύματα. Πρέπει να σημειωθεί πως η επίσημη τελετή μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ανοιχτό δίκτυο σε όλη την Ευρώπη και πως ο Πρόεδρος του Σωματείου μίλησε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές των τοπικών καναλιών και αυτό ήταν η πιο μεγάλη προβολή του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails