© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητικότητα για την Εικόνα




Ο άγνωστος φίλος Θεόδωρος Γκούγιας μάς απέστειλε τις ανωτέρω πολύ εκφραστικές και ομιλητικές φωτογραφίες. Τον ευχαριστούμε και σπεύδουμε να τις δημοσιοποιήσουμε, διότι έχουν καταγράψει μιαν εκπληκτική κινητικότητα από την Παράκληση, που τελείται κάθε χρόνο στο Μαραθωνήσι Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα μικρό νησί στ'  ανοιχτά του Λαγανά, όπου υπήρχε παλαίφατος ναός της Παναγίας της Μαραθωνησιώτισσας. Η κυριότητα του νησιού αμφισβητείται από την Ενορία της Λιθακιάς Ζακύνθου, δεδομένου ότι έχει περιέλθει πλέον (!!!) σε ιδιώτες. 

Κάθε χρόνο λοιπόν, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου,  ο πρώην Εφημέριος της Λιθακιάς (ο δραστήριος παπά Παύλος Μποζίκης), αλλά και  ο τωρινός (ο παπά Διονύσιος Κοργιανίτης), μαζί με πλήθος λαού πραγματοποιούν με καΐκια και διάφορα πλεούμενα "απόβαση" στο νησάκι που διεκδικούν και τελούν Παράκληση προς τη Μαραθωνησιώτισσα, αντίγραφο της οποίας διανέμουν στον κόσμο!!! Από τη φετινή "απόβαση" είναι και τα φωτοστιγμιότυπα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails