© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ποιητής Σαράντης Αντίοχος αναγιγνώσκει εαυτόν


Στο πλαίσιο του Οπτικοακουστικού Αρχείου Ζακυνθίων Λογοτεχνών, το οποίο καταρτίζει το e-περιοδικό του Ίσκιου μας, τον λόγο έχει σήμερα ο υπερόριος ποιητής Σαράντης Αντίοχος. Ο έγκριτος δημιουργός ζει μόνιμα πλέον και παράγει ποιητικό λόγο στη Μαδρίτη της Ισπανίας, αυτές όμως τις ημέρες ξαναβρέθηκε στη γενέτειρα Ζάκυνθο, οπότε ήταν ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων επί παντός, αλλά και αποτύπωσης της προσωπικότητάς του, για τις ανάγκες του Αρχείου μας.

Η μαγνητοσκόπηση έγινε πράγματι στο θερινό σπίτι του, στο χωριό Μαχαιράδο Ζακύνθου, το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου 2011, μ' έναν ζεστό θερινό ήλιο και θερμά αισθήματα συναντίληψης. Τα ποιήματα, τα οποία επέλεξε ο ίδιος και μάς τα ανέγνωσε, προέρχονται από τη συγκεντρωτική έκδοση Αντίοχου, με τον τίτλο "Προηγμένος Κύκλος". Ας τον ακούσουμε και ας προσλάβουμε τα νοούμενα και τα υπονοούμενά του! Σε καιρό και τόπο Κρίσης, ο λόγος της Ποίησης έχει λόγο ύπαρξης!!! 

Εάν θελήσετε να διαβάσετε κι εσείς ολόκληρη την Ανθολογία, νεότερα ποιήματα και μελέτες  του, κάντε κλικ στο ηλεκτρονικό ράφι, που τον αφορά, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας Παραθέματα λόγου, εδώ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails