© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η «αλληλόδραση» του ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ στο 3ο «Αληθώς» της Ενορίας Μπανάτου Ζακύνθου










Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης-Πορφύριος Kαποδίστριας /www.nyxthimeron.com

Καίρια η εκδήλωση του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου «ΑΛΗΘΩΣ», στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου Ζακύνθου, το βράδυ της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου 2011. Όσοι αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και προσήλθαν στην 3η δράση του Κέντρου, είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανίχνευσης της σχέσης και των ορίων του ΕΓΩ και του ΕΜΕΙΣ, όπως παρουσιάστηκε από τον έγκριτο Κοινωνιολόγο κ. ΤΙΜΟ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ, Επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ζακύνθου «Η Στοργή».
Ο εξειδικευμένος ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στη σύγκρουση και τον επαναπροσδιορισμό - εντέλει την «αλληλόδραση» τού ΕΓΩ και του ΕΜΕΙΣ, την απολύτως απαραίτητη πάντως για την διαμόρφωση της προσωπικότητας και την κοινωνική συνοχή. Για την υποστήριξη των σκέψεών του χρησιμοποίησε μάλιστα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την κλασική πλέον ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» (“Dead Poets Society”, 1989) και τα πολλαπλά μηνύματα που εκπέμπει. Στο κοινό, εξάλλου, διανεμήθηκε ειδικός φάκελος με πλούσιο εποπτικό υλικό.
Τέλος, ο Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε θερμά τον Ομιλητή για τον πνευματικό μόχθο του, τους Ιερείς (Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη - Ιεροκήρυκα Ι. Μ. Ζ., Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Σπουργίτη και Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Κυπριώτη), τον Πρόεδρο του Μπανάτου Χαράλαμπο Δ. Κοντονή και όσους ευαίσθητους περί τα κοινωνικά συμπολίτες παραστάθηκαν στο 3ο «ΑΛΗΘΩΣ», καταθέτοντας μάλιστα σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails