© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι Μενετιάτες τιμούν το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα Καρπάθου (5.10.1944)

Αγράμματοι, με παντελόνια που δεν εγνώριζες το χρώμα από τα μπαλώματα, με μια κουλούρα στο χέρι... έτσι ξεσηκωθήκαμε...
[από την διήγηση του κ. Χριστόφορου Αγγέλου]


Ο Σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου μάς προσκαλεί στην 67η επέτειο  του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου  (5 Οκτωβρίου 1944), την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11 το πρωί, στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά (κτίριο του παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά,  Φίλωνος 29 Πειραιάς).

Ομιλητές θα είναι:
* Νικόλαος Κλειτσίκας: "Με τα μάτια ενός μή Καρπάθιου".
* Μανώλης Μελάς"Κρυφές διαβουλεύσεις, μυστικές συμφωνίες και η διπλωματία των όπλων στην Επανάσταση της 5ης  Οκτωβρίου".
* Γεώργιος Οθείτης"Το ξημέρωμα 5ης Οκτωβρίου, το αποτέλεσμα ώριμης αγωνιστικής δράσης".

Θα παρευρεθεί  ο κ. Κώστας Τσαλαχούρης, ο ιστορικός-δημοσιογράφος της νεότερης ιστορίας της Δωδεκανήσου. Στο κλείσιμο της εκδηλώσεως θα τιμηθεί για την προσφορά του στον τόπο μας ο κ. Γιώργος Σακελλάκης και θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails