© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Από τα εορταστικά της Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου Δ΄


















Οι δημοσιευόμενες ανωτέρω εκφραστικότατες φωτογραφίες με τον φακό του Γιάννη Μπράτη προέρχονται από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου Δ΄ του Σιφναίου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου.

Ο κ. Διονύσιος διαδέχεται έναν δυναμικότατο Ιεράρχη, τον Χρυσόστομο Συνετό, τώρα Μητροπολίτη Δωδώνης, ο οποίος, αν και ακμαιότατος, έκανε την προσωπική υπέρβασή του κι εκούσια κατέβηκε από την μητροπολιτική καθέδρα, ώστε ν' ανέβει το πνευματικό ανάστημά του.

Ο νέος πνευματικός ηγέτης των Ζακυνθίων διακρίνεται για το ήπιο και στοργικό της προσωπικότητάς του, για την αγαπητική διάθεση και γλυκύτητα προς τον καθένα και είναι ξακουστός ανά την Ελλάδα για την επί σειρά ετών συστηματική ενασχόλησή του με την Εξομολόγηση.

Ο υπέροχος αυτός άνθρωπος, με το καθαρό βλέμμα και το ταπεινό φρόνημα, είμαστε βέβαιοι ότι -αν μη τι άλλο- θα δαπανηθεί για την πνευματική αρτίωση των Ζακυνθίων, αναδεικνυόμενος πατέρας και αδελφός όλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails