© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Χειμωνιάτικη ηλιοκατάνυξη!

Πρωί Σαββάτου και ο χειμωνιάτικος τόπος μας κατακλύζεται από το έντονο φως και την θαλπωρή που χορηγεί ο ήλιος!


 Καιρός για μιαν έξοδο στη φύση του τόπου μας, μετά μάλιστα από ένα μακρύ ταξίδι στο νότιο ημισφαίριο της γης!


 Όταν έχεις δει και γνωρίσει τόσους και τόσους ανθρώπους, καταστάσεις και τοπία, που δεν τα βάζει ο νους, νιώθεις να επανανακαλύπτεις νέες διαστάσεις στον γενέθλιο χωροχρόνο σου!


 Έχουμε πολλές φορές παραδεχθεί ότι οι φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες ανοίξεις -σαν την σημερινή-  ευφραίνουν το πνεύμα, ξανοίγουν τον νου και οδηγούν σε διΕξόδους ψυχοσωματικές!


 Να και τα πρώτα Κουρκουτζέλια! Τα περιμέναμε πώς και πώς! Αποτελούν το... απαραίτητο χορταρικό της Σαρακοστής, που επίκειται! Κουρκουτζέλια συν ταραμοσαλάτα και νάχουμε νηστεία εσαεί!!!
Όλα τα κακτοειδή και τα εποχιακά ανθάκια της αυλής μας έχουν χαρά φωτιστική σήμερα! 
Αν και όλες οι φωτογραφίες μας αποτυπώθηκαν με το κινητό, αποδίδουν -πιστεύουμε- την ευφροσύνη της σημερινής ηλιοκατάνυξης!!!


Και, παρότι, τα ρούχα στην απλώστρα μας, περάστε για προμεσημβρινό καφέ και ωραίο κρασάτο παξιμάδι (δια χειρών Φωτεινής) στο σπίτι μας!!! 
Καλές Αποκριές 
π. Π.

1 σχόλιο:

Μαρία Σ είπε...

Φχαριστούμε για την πρόσκληση!
Θα τα καταφέρουμε να περάσουμε ?

Μια ερώτηση για τα κουρκουτζέλια?
Υπάρχει περιοχή στην γειτονιά σας που δεν ραντίζετε να έλθω να μαζέψω και εγώ!!!

Περιμένω οδηγίες!!
Καλό μεσημέρι

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails