© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας 2012 στο Μπουρούντι
Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών Αφρικανών, Ρώσων και Ελλήνων, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ιεραποστολικό Μπουρούντι και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα. 
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ναού και στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητος. Σε ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Σάββας αναφέρθηκε στην ανά τον κόσμο Ορθοδοξία και στον νεόφυτο αμπελώνα του Μπουρούντι, ευχαριστώντας τους Ιεραποστολικούς Συλλόγους και όλους εκείνους που προσφέρουν την αγάπη τους στην Αφρική και συντελούν στον Ευαγγελισμό της Μαύρης Ηπείρου. 
 Η Ορθοδοξία τιμήθηκε από εκατοντάδες νεοφώτιστους και κατηχουμένους σε μία Επισκοπή, που δημιουργήθηκε πριν από μόλις δύο έτη. 
Κατά τα έτη αυτά βαπτίσθηκαν περί της 2.000 αφρικανοί, ανοικοδομήθηκαν τρεις νέες εκκλησίες, δύο νέα σχολεία και δύο κλινικές,  ενώ καθημερινά η Επισκοπή παρέχει βοήθεια σε δεκάδες ορφανά του πολέμου, ανάπηρους και ασθενείς, ενώ δίδει εξήντα υποτροφίες σε μαθητές από φτωχές οικογένειες. Στο Μπουρούντι οι πιστοί καθημερινά αυξάνουν και μαζί αυξάνουν και οι ανάγκες για νέες ενορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails