© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Καθηγητή Γιώργου Κεντρωτή στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών


Συνάντηση των Δημοτικιστών στην Κορακιάνα της Κέρκυρας (1901). Στην επάνω σειρά, από αριστερά: Ο πεζογράφος Κων. Θεοτόκης, ο ζωγράφος Σ. Δεσύλλας, ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, και ο μεταφραστής Ανδρ. Κεφαλληνός. Στην κάτω σειρά, από αριστερά: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Μαρτζούκος, ο ποιητής Θρασύβουλος Σταύρου, η ποιήτρια Ειρήνη Δενδρινού, ο λογοτέχνης Αλέξανδρος Πάλλης και ο λόγιος Μωυσής Χαΐμης.

Ομιλία του κ. Γιώργου Κεντρωτή, Καθηγητή στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Δύο δίδυμα σονέττα του Λορέντζου Μαβίλη» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια) την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00, με προβολή σχετικού φωτογραφικού υλικού, στα πλαίσια προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών για τη συμπλήρωση 100 ετών από τον ηρωικό θάνατο του Ποιητή στο Δρίσκο στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ηπείρου (1860-1912).
Στις εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται και Επιστημονική Διημερίδα για το έργο του Ποιητή με πανεπιστημιακούς νεοελληνιστές, που θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails