© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου


Φιλοξενία στο Μουσείο Σολωμού και στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης


Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, για ενήλικες και μεγάλα παιδιά ‒ φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού – Κέρκυρα, Μουράγια). Η βραδιά αφήγησης προέκυψε μετά από σεμινάριο αφήγησης λαϊκού παραμυθιού με συνοδεία μουσικής, στο οποίο δίδαξε η κ. Αναστασία Μπούρμπου (δασκάλα, μέλος της ομάδας θεάτρου δρόμου Ex-Saltibagos) και οργάνωσε η κ. Ζωή Διονυσίου (Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου).

Την ίδια μέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο περιστύλιο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης θα λειτουργήσουν κουκλοθέατρα, εργαστήρια και άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, καθώς και Παράσταση Καραγκιόζη στον ίδιο χώρο στις 18.00. Για τις ανάγκες των κατασκευών κούκλας στις πρωινές εκδηλώσεις, καλό θα είναι τα παιδιά να φέρουν μαζί τους παλιές κάλτσες κι ένα χαρτόνι από χαρτί υγείας. Ανάμεσα στις παραστάσεις θα υπάρχουν προβολές, κουκλοθεατρικά δρώμενα κι άλλες εκπλήξεις.

Μεταξύ των πρωτεργατών των εκδηλώσεων, επίσης, η κ. Μαριάννα Μανέτα, η Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Τρεις λαλούν», η κ. Λένα Κάντα από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου, η Ομάδα Θεάτρου Σκιών «Κουμκουάρτ», και πολλοί άλλοι. Η είσοδος σ’ όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails