© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δώρο μια Παναγιά Ευαγγελιζόμενη



Η αγαπητή φίλη μας Ανθή Βαλσαμάκη είχε την εξαιρετική ευγένεια κι έμπνευση να μάς αποστείλει ένα νυκτικό σχέδιό της, με το πανσέβαστο πρόσωπο της Παναγίας, αντί άλλων ευχών, με την ευκαιρία της αυριανής μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού Της. 
Αγαπητή Φίλη, όλοι οι συνεργάτες του πολυπεριοδικού μας ευχόμαστε  να έχεις δύναμη και γεια στα χέρια σου!!!


Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ανθή Βαλσαμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Α.Σ.Κ.Τ., κοντά στο Γιάννη Μόραλη και τον Παναγιώτη Τέτση, ενώ συμμετείχε στο αγιογραφικό εργαστήρι του Κωνσταντίνου Ξυνόπουλου. Επιπλέον, παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας, διακόσμησης και γραφικών τεχνών στη Σχολή Βακαλό. Επί σειρά ετών, διδάσκει το μάθημα «Η Τεχνική της Αγιογραφίας – Θεωρία και Πράξη» σε διαφόρους φορείς, ενώ είναι υπεύθυνη του Αγιογραφικού Εργαστηρίου, καθώς και του Εργαστηρίου Ιστορημένων Χειρογράφων του παραρτήματος Ισλαμικής Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας στον Σύλλογο Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και στο Σωματείο Φίλων του Μουσείου Μπενάκη. Έχει αγιογραφήσει πολλούς ναούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και δώσει σειρές θεματικών διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συγγραφική δραστηριότητά της περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων με θέμα την τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails