© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εθνικό, το Αληθινό

Μικρό σχόλιο του π. Παναγιώτη ΚαποδίστριαΛέμε τώρα: Ημέρα της εθνικής γιορτής!... Υποτίθεται ότι είχαμε αναπεπταμένες τις ψυχές και ολόρθιο το φρόνημα. Όμως... Απογοήτευση κύκλωθεν και κατάθλιψη σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου και ιδιωτικού βίου των συνΕλλήνων... 

Ας θυμηθούμε παρηγορητικά κι ας συν-κρατήσουμε τουλάχιστον τον λόγο Διονυσίου του Σολωμού, του ιερομονάχου των Ελληνικών Γραμμάτων: "Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό"

Τα προσωπάκια των παιδιών της σημερινής επετείου, όπως καταγράφονται π.χ. στις ανωτέρω φωτογραφίες, είναι -οπωσδήποτε- Αληθινά! Ευελπιστούμε να αξιωθούν να εκφράζουν κάποτε το με αυθεντικότητα και διάρκεια Εθνικό!!!

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Εκτεταμένο φωτορεπορτάζ, δείτε στο Νυχθημερόν, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails