© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

"Θυσιαστήριο" και "Ειρήνη", σε μουσική Αλέκου Ξένου, από το Β3 "Αληθώς"

  Χθες βράδυ, στο Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς"  
  Οπτικοακουστικά: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας




Όπως σάς έχουμε πληροφορήσει, χθες το βράδυ, στην Παναγούλα Μπανάτου πραγματοποιήθηκε επιτυχέστατα η 3η σύναξη του β΄ κύκλου τού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", η οποία ήταν αφιερωμένη στο πώς η Τέχνη των Ζακυνθίων Δημιουργών αντιμετώπισε και απέδωσε τον Πόλεμο του Σαράντα και την Αντίσταση του Ελληνικού Λαού, τόσο στα εικαστικά, όσο και στη μουσική

Στην παρούσα ανάρτηση ασχολούμαστε με το β΄ μέρος της βραδιάς, στο οποίο αποδόθηκε τιμή στον Μουσουργό Αλέκο Ξένο (1912-1995), έναν ολόκληρο αιώνα μετά τη γέννησή του. Για τον μεγάλο αυτόν συνθέτη μίλησε προς τους θιασώτες τού "Αληθώς" ο νέος συνθέτης Διονύσης Μπουκουβάλας. Την ομιλία του δημοσιεύσαμε ήδη στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας "Παραθέματα λόγου" και μπορείτε ν' αναγνώσετε μ' ένα κλικ εδώ.

Στις επόμενες ημέρες θ' αναρτήσουμε στο πολυπεριοδικό μας videos τόσο με την ομιλία Μπουκουβάλα, όσο με τις συνθέσεις Ξένου, που αποδόθηκαν από δύο νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες τής Ζακύνθου, την Κατερίνα Μποτώνη και Αλέξανδρο Αμανατίδη. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε και ν' ακούσετε δύο από αυτά, από ερασιτεχνική λήψη: α) Το "Θυσιαστήριο", σε στίχους Γιώργου Κοτζιούλα και β) την "Ειρήνη", σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails